Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tanuljak meg fordítva játszani?

Tanuljak meg fordítva játszani?

Figyelt kérdés

Bal kezes vagyok, de pár napja kaptam egy jobbkezes gitárt. Próbáltam rajta játszani jobb kézzel, de nagyon kényelmetlen számomra és eléggé szerencsétlen vagyok. Hogyha mégis bal kézzel játszom vele, ugyebár a húrok "fejjel lefelé" vannak. Így számomra kényelmesebb és jobb.

A gitárra ez van valamiféle kihatással? Illetve mennyire lesz nehezebb így megtanulnom gitározni?

Jelenleg még nem tudok befektetni egy balkezes gitárra.

2017. máj. 6. 15:14
 1/10 anonim ***** válasza:
És miért nem húrozod át a gitárt? Az egyszerübb lenne.
2017. máj. 6. 15:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Olvastam, hogy a húr vastagsága miatt és a kialakítás miatt nem ajánlatos. Ha sikerülne is, nem lenne olyan hangzása.
2017. máj. 6. 15:22
 3/10 Mojjo ***** válasza:
@2: ez a húrvastagság, meg más hangzás dolog totál hülyeség, nem tudom hol olvashattad, de felejtsd el. Nylonhúros, vagy fémhúros gitár?
2017. máj. 6. 16:42
 4/10 A kérdező kommentje:
fém
2017. máj. 6. 20:00
 5/10 anonim ***** válasza:

A híd, amin a húrok hátul felfekszenek, ferde, vagy egyenes?

Ha egyenes, akkor nem nagy dolog áthúrozni, az első nyergen kell picit reszelni, hogy elférjenek a vastag húrok.

Vagy megtanulsz úgy gitározni, mint Albert King :D

https://www.youtube.com/watch?v=SeLddbrzsHk

2017. máj. 6. 20:11
 6/10 Mojjo ***** válasza:

@5: ha egyenes, az sem segít. Fémhúros gitár, kompenzált a hátsó nyereg. Ha egyenes, ki lehet cserélni mondjuk kompenzált balkezesre, de aligha fog kölcsöngitáron mókolni a kérdező.

@Kérdező: ez szívás. De fejjel lefelé semmi értelme elkezdened tanulni. Azon kívül, hogy pokoli nehéz dolgod lenne, minden eddig megtanultat dobhatnál ki a szemétbe, amint balkezes gitárra váltanál, rendes tartással. És az izommemóriát átprogramozni nem egy klassz dolog.

2017. máj. 6. 20:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Van olyan gagyi fémhúrosom, ami nem kompenzált, persze lehet olyan is, az is megoldható, ahogy írtad.

(Én nem látom, hogy kölcsön kapta volna. )

2017. máj. 6. 20:29
 8/10 Mojjo ***** válasza:
Igazad van, azt behallucináltam.
2017. máj. 6. 20:40
 9/10 Waff ***** válasza:
Tanulj meg jobbkézzel játszani. Nem te lennél az első, sem az utolsó, aki balkezes, de jobbkezes gitáron tanul gitározni. Eleinte persze nagyon furcsa, de minden tanulható.
2017. máj. 7. 07:04
 10/10 Mojjo ***** válasza:
Ahogy Waff írja, meg lehet tanulni jobbkezes gitáron is balkezesként játszani. Ugyanakkor, ha olyan stílusokba akarsz elmerülni, amik igazán komoly pengetőkéz-technikákat igényelnek, ezt nem ajánlom. Csak, hogy két példát hozzak: ha tábortűz melletti akkordsikálós gitározás a cél, akkor még jobb is ez a fordított felállás. Ha a flamencogitár ördöge akarsz lenni, akkor felejtsd el, mert komolyan hátráltatna.
2017. máj. 7. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!