Tanuljak meg fordítva játszani?
Bal kezes vagyok, de pár napja kaptam egy jobbkezes gitárt. Próbáltam rajta játszani jobb kézzel, de nagyon kényelmetlen számomra és eléggé szerencsétlen vagyok. Hogyha mégis bal kézzel játszom vele, ugyebár a húrok "fejjel lefelé" vannak. Így számomra kényelmesebb és jobb.
A gitárra ez van valamiféle kihatással? Illetve mennyire lesz nehezebb így megtanulnom gitározni?
Jelenleg még nem tudok befektetni egy balkezes gitárra.
A híd, amin a húrok hátul felfekszenek, ferde, vagy egyenes?
Ha egyenes, akkor nem nagy dolog áthúrozni, az első nyergen kell picit reszelni, hogy elférjenek a vastag húrok.
Vagy megtanulsz úgy gitározni, mint Albert King :D
@5: ha egyenes, az sem segít. Fémhúros gitár, kompenzált a hátsó nyereg. Ha egyenes, ki lehet cserélni mondjuk kompenzált balkezesre, de aligha fog kölcsöngitáron mókolni a kérdező.
@Kérdező: ez szívás. De fejjel lefelé semmi értelme elkezdened tanulni. Azon kívül, hogy pokoli nehéz dolgod lenne, minden eddig megtanultat dobhatnál ki a szemétbe, amint balkezes gitárra váltanál, rendes tartással. És az izommemóriát átprogramozni nem egy klassz dolog.
Van olyan gagyi fémhúrosom, ami nem kompenzált, persze lehet olyan is, az is megoldható, ahogy írtad.
(Én nem látom, hogy kölcsön kapta volna. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!