Hogyan tanuljak? Először a nehezebbet és úgy a könnyebbet vagy fordítva? Először az írásbeli majd úgy a szóbeli?
A tanárok úgy tanítják, hogy először szóbeli aztán írásbeli. Állítólag azért, mert először - szóbeli - megtanuljuk az anyagot, és utána tudni fogjuk a válaszokat az írásbeliben.
Én először írásbeli, utána szóbeli.
Először tanuld meg a szóbelit, ha ezt tudod, utánna jöhet az írásbeli. Ha van kedved, időd, akkor az írásbeli után a szóbelit felmondhatod magadban, hogy biztosan tudod-e. Én mindig a nehezebbel kezdem, mert akkor több az energiám, jobban fog az agyam. Ha valami nagyon érdekel és tanulnád már, akkor kezd azzal (ha van ilyen:) ).
Ha zene mellett is tudsz tanulni, én még javasolnám hozzá, mert úgy könnyebb.
ÉN jártam egy tanfolyamra. Ilyen tanulós tanfolyamra.
Ott a szakember azt mondta, hogy előbb nehezebbel, illetve a szóbelivel kell kezdeni. Azért a szóbelivel, mert (idézem) " a tanulás elején még friss vagy, és könnyebben tudod feldolgozni az információkat, könnyebben tudod megjegyezni az anyagot. "
(valahogy így volt)
Az írásbelihez meg már szinte "nem is kell" sok ész, mert vagy amit megtanultál az előbb, abból kell kitöltened a feladatokat, vagy hogyha már nagyon hulla vagy akkor csak kinéze a tankönyvből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!