Tudtok olyan húrt, amelyik elég vastag B-tuninghoz, mégsem sodrott rajta a "G" húr (Vagyis ez esetben D)?
Figyelt kérdés
2017. márc. 5. 15:25
1/11 anonim válasza:
A legegyszerűbb, ha veszel egy darab vastag húrt a B-nek (.064-.072), a többit meg egy hellyel arrább rakod.
2/11 A kérdező kommentje:
A fenntlévő húrokat már nem tudom arrébb rakni, de ha arrébb is tudnám, az a D-húr már sodrott lenne.
2017. márc. 6. 00:25
3/11 anonim válasza:
De igy nem értem a kérdésed. Pont azert van jelentősége, hogy vastag sodrott hogy megfelelő legyen melyebb hangoláshoz. Tehetsz rá te oda vékony nem sodrott húrt, de szar lesz, laza, az nem oda való... vagy ha ez nem zavarna akkor fogsz egy sima készletet aztán lehangolod azt max laza lesz mind. De zavarni fog, azért kell olyan vastags ami kell..! Ha az sodrott akkor sodrott.
4/11 anonim válasza:
En sem ertem, mi a baj a sodrottal. Abban a vastagsagban mar eleg szar lenne a sima.
5/11 A kérdező kommentje:
Akkor mondjuk a legvastagabb fajta sima g hurt meddig lehetne letekerni? C, cisz vagy D?
2017. márc. 6. 20:28
6/11 anonim válasza:
Nincs olyan hogy "legvastagabb G húr".. Vastagságok vannak, meg hangok. És arra hangolod amire akarod, nincs ez megszabva, nem szoktunk hangokhoz vastagságot megadni. Csak mondom, az kerdés hogy mennyire lesz laza vagy feszes, egyéni kérdés hogy mennyire jön be, mennyire kenyelmes. Mi erre mondtuk hogy D hangra szerintünk vékony lesz egy sima húr, dehát kipróbálod és megtudod. De tenyleg, mostmár érdekel, miért akarsz te oda sodrott helyett sima húrt?
7/11 anonim válasza:
Kerdezhetném azt is hogy hogy tudok drop C hangolashoz húrokat, úgy hogy egyik se legyen sodrott, csak értelmetlen a kérdés:D
8/11 A kérdező kommentje:
Azért, hogy jó nyüszítős legyen :) Már évek óta D-re vannak hangolva, 10-es és 11-es készleteket használtam eddig. Most van egy 5 húros basszerom, amit ugye nem akarok D-re hangolni, de az ujjrendek miatt kényelmesebb lenne ha valamelyik gitár E-re vagy B-re lenne hangolva. Lehet hogy csak a megszokás miatt furcsa hogy ahol eddig sima volt most ott sodrott, de E standart lesz belőle úgy érzem.
2017. márc. 7. 15:01
9/11 A kérdező kommentje:
Oltáson meg egózáson kívül eddig még nem kaptam mást, a kérdés még mindig aktuális! Ki kell próbáljam a LEGVASTAGABB G HÚRT, már csak azért is!
2017. márc. 24. 14:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!