Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I7-6700 vagy i7-6700K, tuningh...

I7-6700 vagy i7-6700K, tuninghoz (még) laikus embernek?

Figyelt kérdés

Jelenleg is nem K-s i5 procim van, mert amikor vettem, nem gondolkoztam rajta, hogy valaha tuningolnék. Viszont egy legújabb generációs i7-nél aligha van feljebb (ha eltekintünk attól, hogy az Intel lassan évente új gen. procikat tervez piacra dobni), és talán nagyobb benne az OC-potenciál éppen ezért.

Megérné i7-6700K-ra váltanom, nem K-s helyett? Időtállóbb?

(Eladhatóság szempontja nem érdekel, hardvert soha nem adok el használtan.)

A válaszokat előre is köszönöm.

2016. nov. 28. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem. Ha van rá anyagi háttered, inkább várd ki a jövőre debütáló Zent vagy Lake-et és válts akkor.
2016. nov. 28. 12:48
 2/5 GeminiEffect ***** válasza:
A Kaby Lake-re ne várj, nem lesz sokkal húdefantasztikusnagy előre lépés mint a 900-as és 1000-res család között videókártya táren.
2016. nov. 28. 12:58
 3/5 Dongaben ***** válasza:
Annyira nem vagyok "penge" ebben az ügyben, de az alaplap sem mindegy milyen! Lehet, nem lehet "húzni" a procit benne... Egyébként túl nagy különbséget nem feltételeznék.
2016. nov. 28. 12:59
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Ott van a 2011v3 foglalat, i7 6950x, máris jobb mint a sima 6700 (ha kihasználod, mert dolgoztatod annyira).

2. Szerintem nem éri meg. Csak saját magamból kiindulva, most költöttem 100 ezret használt garanciális dolgokra, mint megfelelő táp, vízhűtés, ház. Annyi pluszt nem hozott a kis 4690k-s procim, mint amennyi bele lett rakva (és akkor a régen megvett 50 ezres lapról már nem is beszélve).

K-s procinál alapvető a normális alaplap, ez 30e+, egy jobb hűtő (10e+, de komolyabb tuningnál már vízhűtés, az meg 40e+), olyan táp se árt ami nem hal be a magasabb feszültség leadása miatti fesz. ingadozásba, ez megint simán 25-30e+.

Ennyi plusz pénzből már kb gtx 1070-> gtx 1080 árkülönbözetet kihozod.

Saját megítélésem alapján, hacsak nem vagy valami fanatikus, bőven jó lesz neked a sima 6700, a maradékkal meg azt csinálsz, amit akarsz

2016. nov. 28. 13:43
 5/5 anonim ***** válasza:
a maradék pénz meg mehet gumi cukorkára .
2016. nov. 28. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!