Szerintetek jelen idők rock és metál bandái közül melyikek lesznek "legendásak" a későbbiekben?
Hogy kikből lesznek? Ha van olyan ember, aki ezt előre látja, az minden kiadó álma lenne.
Ki hitte volna, hogy négy részeges tini pár év alatt olyan sikereket ér el, hogy az máig etalon? Akkortájt senki, sőt, rengeteg elutasítást is kaptak. (Beatles)
Ki hitte volna, hogy egy félvér gitáros forradalmasítja a rockzenét? (Hendrix)
Négy züllött fiatal egy iparváros utcai bandáiból ötven év múlva is tömegeket fog érdekelni, és lépten-nyomon hivatkoznak rájuk? (Black Sabbath) stb...
Nem, nem tudjuk, melyik lesz legendás. Majd utólag mondhatjuk, hogy megvoltak a jelei, csak észre kellett venni.
System of a Down/Slipknot a biztos. A metalcore bandáknak velük szemben nem jósolok nagy jövőt.
Viszont olyan mainstream legendák nem lesznek belőlük, mint amilyen az AC/DC vagy a Beatles, akiket azok is ismerik, akik nem is hallgatnak rockzenét. Csupán a rockerek fognak majd klasszikusként hivatkozni rájuk.
akkor lesz egy zenekarból legenda ha időtálló zenét készít. tehát azok a zenekarok akik tényleg eszméletlen zseniális diszkográfiával rendelkeznek. Radiohead az egyik ilyen az fix. az utóbbi 30 év legzseniálisabb zenekara.
ezen kívül szerintem akiknek esélye lehet: Muse, Arcade Fire, Arctic Monkeys (bár Ők sztem kicsit kérdésesebbek). és valamivel régebb óta van a pályán, de egy Tool talán (bár Ők meg részben réteg zene). de ez a négy zenekar mind olyan akik kib***ott jó zenét írnak, időt álló zenét és azért valamennyire széles körben fogyaszthatót is.
ilyenek, hogy Three Days Grace, BMTH, Avanged Sevenfold még viccnek is rossz. a Linkin Park pedig szerintem egy teljesen átlagos zenekar akik nagyon jókor voltak nagyon jó helyen és mai napig az első két albumuk miatt majmolja Őket mindenki, meg mert tini korában a számaikra buliztak.
egyszerűen nem fog meg, nem találok benne igazán semmi érdekeset, de lehet adok még nekik esélyt, olyan túlságosan nem vettettem bele magam a megismerésükbe.
de amiket hallottam tőlük nekem azok elég mainstream-nek hangzottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!