Mit gondoltok az ABBA együttesről?
Kellemes hangzás, fülbemászó dallamok, kifogástalan a hangszerelés, és a vokál. Egyszerűen jó zene.Bizonyára akad olyan, aki majd nagyon alapos és magasröptű művészi értékelést fog írni, részemről ennyire futotta. ;)
Indoklást is kértél.
Az talán jelent valamit, hogy az ABBA dalokat -az együttes felbomlása után 37 évvel(!)- mai napig világszerte ismerik, és éneklik. Ha még azt is ide vesszük, hogy sikeres musicalt, és filmet is készítettek a slágereikből, akkor a szerethetőségükön nem sok indokolni való van. :)
Egy legendás csapat volt, számaikat a mai napig szeretik
velem együtt. Érdekes hogy zenéjük komoly változáson
esett át a 70-es évek kezdeti diszkózenéjétől a 80-as évek
színtiszta popzenéjéig. Nekem a későbbi albumok dalai
jobban tetszenek.
Üdv Tiby
A legjobb kérdés a legjobbkor!
IMÁDOM őket annak ellenére, hogy 18 éves vagyok.
Sokkal szívesebben hallgatom az ő zenéiket, mint a mai felkapott tini csitriket, akik csak a botrányaikkal tudják felhívni magukra a figyelmet.
Nagyon tehetséges, ütős csapat volt, és emellett megmaradtak igazi embernek. Nem szálltak el maguktól, holott az egész világ ismerte őket.
Nagyon sajnálom, hogy különváltak. De egy évtized alatt is tudtak maradandó értékeket alkotni és egy szuper stílust, melynek minden szempontból követője vagyok.
A kedvenc tagom pedig Agnetha. Gyönyörű hangja van és ő volt a legszimpatikusabb. Nagyon szeretnék hasonlítani rá, szerintem gyönyörű nő volt - és még most is nagyon jól tartja magát.
Én is így szeretnék megöregedni!
Szerencsére még mindannyian élnek. Hát... Isten tartsa meg őket erőben-egészségben, szerető gyerekeik és unokáik körében.
Olvastam, elvileg 2018-ra terveznek egy koncertet.
Tavaly volt az első olyan fellépés, amikor ennyi év után újra összeálltak.
"De az igazi zeneélvezés arról szól, hogy a zene hallgatása közben meghalsz, mert a szívedbe hatol."
Így igaz. Az ABBA zenéinek hallatán én is 100%-ban érzem ezt.
Nem mellesleg sokkal jobb érett, intelligens zenészeket hallgatni, akik tényleg igazi slágereket tudtak írni - nem olyat, amit egy teljes évig nyomatnak addig, amíg már mindenki megunja/megutálta őket, hanem olyanokat, amiknek a dallamát még 10-20 év múlva is ismerik és szeretik az emberek.
Nagyon szörnyű belegondolni, hogy az ifjúság tehetségtelen, egoista tinicsitriket majmol, akik csak züllesztik a társadalmat.
Az ABBA soha nem volt ilyen. Fénykorukban és később sem lehetett róluk egy olyan cikket egy olyan cikket olvasni, amiben drogosok, részegek, erkölcstelenek lettek volna.
Azt is nagyon utálom, hogy a magukat menőnek tartó tiniknek mindig a legújabb számok a kedvenceik.
Aztán egy év múlva: "Ez már nagyon 2016...fúj..."
Ha tetszik egy zene, akkor onnantól kezdve nem érdekel, hogy 1, 10, 30, 200, 500 éves, mert az én személyes slágerlistám élén van. Ugyanakkor egy frissen kijött számot is tarthatok sz.rnak.
Mert itt nem az a kérdés, hogy ismered-e a legújabb számokat, hanem az, hogy a több ezer éves zeneirodalomból melyiket tartod szépnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!