Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » El szeretnék kezdeni gitározni...

El szeretnék kezdeni gitározni. Hol kellene kezdenem? Basszus vagy sima gitárt válasszak?

Figyelt kérdés
Teljesen a nulláról indulnék gyakorlati és zeneelméleti téren is, tanárhoz járni nincs időm, szóval itthon csinálnám egyedül.
2017. febr. 13. 02:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

szerintem nyugodtan kezdhetsz egyből elektromos gitárral vagy basszus gitárral, nem nehezebb egy elektromoson elkezdeni mint egy akusztikuson, bár anyagilag többe kerül (szükséged lesz egy kombóra is)

Youtubon találsz rengeteg oktató videót, ne ijedj meg ha angolul vannak, majd belejösz. Elején még nem annyira fontos a zeneelmélet, de kősőbb arról is tanulhatsz videókból

2017. febr. 14. 13:10
 12/15 kojee ***** válasza:

Waff nevű felhasználó

Tapasztalat. A felsorolt technikákat szoktam használni gitáron. Ám az én véleményem, hogy a basszusgitár a zenében teljesen más szerepet tölt be mint a gitár, és nem csak arra van, hogy a gitár kövesse pár oktávval mélyebben, ezért is inkább egy kapocsnak tartom a ritmusszekció, és a dallamot játszó hangszerek között. Amúgy a basszusgitárosok jelentős része (ahogy látom) inkább a 2 ujjal történő pengetést részesíti előnyben, ami elég sok dologban eltér a gitáron használt 4 ujjas technikától.

2017. febr. 14. 19:56
 13/15 Waff ***** válasza:

Értem. Valóban, a basszerosok nagy része 2 ujjal váltott pengetéssel tolja, ritkább a pengetővel zenélő basszeros. Viszont amit érdemes tudnod, hogy ez a két ujjas pengetés mezei gitáron is alkalmazott technika, főleg kezdőknél. Aztán...messze nem csak 4 ujjas pengetéssel lehet tolni, ott van pl az ún. "Finger picking" ami háromujjas játék technika... De lehetne sorolni... Azt mondod nem tartod a basszusgitárt kisérő hangszernek, hanem kapocsnak a dallam és a ritmusszekció között... Nem igazán értem, hogy a kettő közt mi akar lenni a különbség. Persze vannak jó kis bassz témák, bassz rávezetések, ami nem épp a kisérethez tartozik, de biza' a basszusgitár 95 százalékban "csak" kisér.

Minden esetre azt továbbra is tartom hogy egy mezei 6 húroson megalapozott tudás,igencsak jól jön ha át tér az ember a basszusgitárra.

2017. febr. 14. 21:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Amúgy én is gitárral kezdtem (klasszikus) és így sokkal gyorsabban haladok a basszerral, de mégis azt mondom, ha anno basszussal kezdtem volna, 3 évi bass gyakorlás után sokkal "látványosabb" vagy inkább megkapó, tetszetősebb dolgokat játszottam volna már mint ugyanannyi idő alatt a gitáron. Ha a basszus tetszik, azzal kell kezdeni ;)
2017. febr. 15. 02:13
 15/15 anonim ***** válasza:
példa, hogy mire is gondolok: gitáron sok időbe telik megtanulni magabiztosan akordokat váltani, basszeron ez kapásból ki is esik, nem fogja senki hónapokig gyakorolni x-ből y-ba váltani. helyette másik skála, még egy másik vagy akármi más ésigytovább
2017. febr. 15. 02:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!