El szeretnék kezdeni gitározni. Hol kellene kezdenem? Basszus vagy sima gitárt válasszak?
Figyelt kérdés
Teljesen a nulláról indulnék gyakorlati és zeneelméleti téren is, tanárhoz járni nincs időm, szóval itthon csinálnám egyedül.2017. febr. 13. 02:26
1/15 Lacc1980 válasza:
Olyan amin késöbb játszani szeretnél. A két gitáron teljesen mást kell játszani. De szólóbol könnyebb a basszusra váltani.
2/15 maci 1 válasza:
Elöb meg kell beszèld a szomszèdjaidal ès utànna jaj neeeee basszus
3/15 MancsWolf válasza:
Én egy akusztikus gitárt javasolnék első körben. Ha az már megy akkor elektromos szóló.
4/15 A kérdező kommentje:
Basszusgitárra gondoltam, az jobban tetszik, csak a zeneelmélettel kéne valamit kezdenem, mert semmi ilyesmit nem tanultam.
2017. febr. 13. 11:18
5/15 anonim válasza:
Először érdemesebb megtanulni az alapokat akusztikus gitáron (nem vészes, egy-másfél év), utána lehetne basszgitárt venni. A tanárt meg érdemes meggondolni, még ha idő+pénz is, sok nehézséget könnyebben áthidalsz, ha valaki hozzáértő megmutatja neked.
6/15 anonim válasza:
Ha a basszer tetszik, akkor Phil Capone - Hogyan játszunk basszus gitáron könyvet tudom ajánlani. Nemrég szereztem egy basszert, és ezt a könyvet tolom mellé. Nekem néhol kicsit szájbarágós, de ha unod, nézegesd mellé zeneszbazis.hu-n a bassz videókat, jó cucc az is.
7/15 Waff válasza:
Tapasztalataim szerint legcélszerűbb "sima" akusztikus gitáron kezdeni, azon a legjobb a tanulást elkezdeni. És valóban, 1-1,5-2 év után már bátran vehetsz egy elektromosat, akár basszusgitárt, akár "sima" gitárt. A tanár lenne a legjobb tanuláshoz, de ha esélytelen egyenlőre, akkor ajánlom az "instrumentreklamgitárkézikönyv"-et.
8/15 kojee válasza:
Ha basszuson akarsz játszani, akkor azon kezd és folytasd is. A gitár és a basszusgitár kb úgy viszonyul egymáshoz mint hegedő a nagybőgőhöz. Ha megtanulod a sima gitározás alapjait, azzal nem sok előnyöd lesz egy basszeron
10/15 Waff válasza:
"Ha megtanulod a sima gitározás alapjait, azzal nem sok előnyöd lesz egy basszeron"
Ezt a hülyeséget ki mondta neked?
Ajánlom figyelmedbe az alábbi gitáros alap-leckéket:
-felbontott játék kezdő basszussal,
-felbontott játék sétáló basszussal
-sétáló basszus
-váltó basszus
-átvezető basszus
Ezek mind "sima" gitár kezdő-alap leckék...innen indul a basszus gitár alapja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!