Mi a véleményetek a rock és a metal zenéről?
a diszkó sem jobb,ahol plázapics*k táncolgatnak félpics*ba.
ja és annak sincs semmi értelme,5 perc alatt bemixelek egy ugyan olyan "zenét",már ha azt lehet zenének nevezni
Rockzene nem egyenlő az őrjöngéssel szerintem :)
Egy Dire Straits koncertet nézzél meg inkább :)
Csak sorban:
Melyik adón adták a Rammstein koncertet? :D Hallgasd a Pussy meg az Amerika című számaikat, az biztos nem őrjöngős :) Az ő esetükben szó sincs hörgésről, a zene legnagyobb része tiszta ének. Ezért is butaság az általánosítás, mert rengeteg műfaj van metálon belül.
Én is mindenevő vagyok, elég mainstream ízlésem van, sok mindent meghallgatok, de a metálban találom meg a legnagyobb kedvenceimet.
Először is az ének:
A hörgés egy iszonyú bonyolult énektechnika. Tőlünk nyugatabbra már tanítják zeneiskolákban is, mert rájöttek, hogy olyan zsinten javítja a légzőtechnikákat, hogy a tiszta énekhangot is simán kitolja másfél-két(!) oktávval...
Ráadásul ez egy plusz érzelmi kifejező ezsköz a tiszta ének mellett. Meggyőződésem, hogy aki nem szereti a hörgést, az egyszerűen fél attól, hogy változatos, és valódi érzelmeket tartalmazó zenét hallgasson.
Másrészt meg elég primitív és beszűkült dolog azt miondani, hogy egy adott műfaj neked nem tetszik. MIvel minden műfjaon belűl lehet igényes és igénytelen zenét csinálni.
De az a helyzet, hogy a metál zenében lényegesen nagyobb számban fordulnak elő olyan zenekarok, akik valóban értenek a zenéhez, újszerű zenei megoldásokat találnak ki, és valódi érzelmeket visznek a zenéjükbe, nem csak szórakoztatási/pénzkereseti céllal zenélnek.
SZóval te szeretsz egyszerűen olyan zenét hallgatni, ami zeneileg egyszerű, könnyen emészthető, és komolyabb érzelmek sincsenek benne. Ezzel nicns is gond, csak az a probléma, hogy képes vagy azért degradálni egy műfajt, mert te túl beszűkült vagy, és nem veszed a fáradtságot arra, hogy megpróbáld megemészteni a művészi értékeit. Mondjuk ez nyilvánn ehéz egyo lyan embernek, aki el sem tudjak épzelni, hogy egy zene tartalmazzon művészi értékeket...
Ja, meg már csak azért is hülyeség, mert a metálon belűl létezik milliónyi műfaj, a legpopulárisabbtól a progresszívig. És ez az a műfaj, ami leginkább kompatibilis más tsílusokkal, ergo nagyszerűen lehet keverni jazz-el, komolyzenével, akármivel. Ez egy másik műfajra sem jellemző.
Szóval ezek után elvonakoztatva a hörgéstől csak annyit tudok mondani:
Aki nem szereti a metált, az nem szereti a változatos dallam- és érzelemvilággal rendelkező zenéket.
Egyszerű dolog ez.
A metál az esetek nagy többségében komolyzene. Az, aki szórakoztatási céllal hallgat zenét, az nem fogja megérteni, mert itt a művészet a lényeg, az önkifejezés. Odafigyelve kell hallgatni a zenét, minden apró részletre odafigyelve, hogy megértsd mit akart mondani az illető egy-egy zenei mozzanattal.
Ez nyilván nem megy annak, aki képes azt élvezni, hogy full alap szintetizátor presetek játszanak egy dúr/moll skálában megírt pattern-t, miközben egy milliószor ellőtt dobtéma adja az alapot.
Ja és igen. Vannak tök primitív metálrajongók. De nekem nagyon úgy tűnik, hogy ilyen undorítóan unintelligens és lazaerkölcsű arcok jóval nagyobb arányban fordulnak elő a diszkózenét kedvelők között.
Az sem véletlen szerintem, hogy a zeneakadémián gyakorlatilag minden arc metálzenekarban játszik amallett, hogy a suliban mondjuk kamarazenekarban játszik, vagy jazz-dalszerzést tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!