Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Írnátok olyan rock vagy metál...

Írnátok olyan rock vagy metál számot, ami az elektronikus zenéről szól?

Figyelt kérdés
2011. febr. 18. 21:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nemtudok ilyen számot sajna (meglepne, ha létezne), de amúgy már sokszor akartam kérdezni, hogy tulajdonképpen miféle kifejezés az, hogy elektronikus zene?
2011. febr. 18. 21:29
 2/12 anonim ***** válasza:

En sem tudok ilyet.

De amugy erdekes kerdes ez. :)

Marmint tokre kivancsi vagyok a mogottes gondolatokra.

2011. febr. 18. 23:20
 3/12 anonim ***** válasza:
nemigazán értem a kérdést... :) bővebben kifejted válaszolok :)
2011. febr. 19. 01:04
 4/12 A kérdező kommentje:

Hát jó, kimondom kerek-perec:)

House, disco, techno,trensz stb. zenéket fikázó metál vagy rock zenére lennék kíváncsi. Még nem halottam ilyet, de biztos létezik, és kíváncsi volnék a szövegére elsősorban.

2011. febr. 19. 06:02
 5/12 anonim ***** válasza:
A zenék általában nem azért íródnak, hogy fikázzuk azokat, akik nem a mi ízlésünknek megfelelő muzsikát favorizálják. Egy zene szóljon a szerelemről, a társadalmi problémákról, akármiről, de ne arról, hogy mennyire genya az aki, nem ért velem egyet. Mindkét "oldalon" vannak ilyen dalok, én ezeket mélységesen elítélem.
2011. febr. 19. 09:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Aha, most először maximálisan egyetértek Kowaxos irományával.

És még egy kis kiegészítés:

Jó ha tudod, hogy ma már nem nagyon létezik olyan zene, ami ne lenne elektronikus. A metálban is használnak elektromos gitárt (amit még torzítanak is), szintetizátort (ez a legfontosabb, hiszen az általad említett műfajok mind szintetizátort használnak főként), és többnyire full digitálisan megy a keverés is. Sőt ma már egyre többször kötik az összes hangszert közvetlenül számítógépre, hogy ott végezzenek el minden effektezést.

2011. febr. 19. 11:44
 7/12 anonim ***** válasza:
Rengeteg metál zenekar használ szintit, nem csak a lemezeken, hanem koncerteken is. A fordítottja is igaz, én is csináltam már olyan electro-alapokra épülő zenét, amibe gitárszólót tettem torzítóval. És eszméletlen jó kütyük léteznek manapság elérhető áron, amiről pár éve még álmodni sem mertünk. És ezeket mindenki használja, zenei műfajtól függetlenül.
2011. febr. 19. 12:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Meg akkor még említsük meg azt is, hogy "elektronikus" zenében ugyanúgy használnak mondjuk dobmintákat, vagy mindenféle környezeti zajokat, amiket aztán vagy modulálnak, vagy nem.

Telejsen szubjektív megjegyzés:

Szerintem a legf@szább zenék amúgy is azok, ahol valaki klaszsikusabb hangszereket is használ (én például zongorát használok szinte mindenben, műfajtól függetlenül), emellett pedig kihasználja az elektronikában rejlő páratlan lehetőségeket. Rokk.

2011. febr. 19. 12:07
 9/12 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok azzal, hogy az elektronika a zenei életben elkerülhetetlen, és csak az unplugged koncerteken hallani "természetes" hangot.

És én sem szeretem, ha más zenéket fikáznak, de a kérdés nem ez volt:)

Azért kössz.

2011. febr. 20. 22:57
 10/12 Shazeen ***** válasza:
33%
Az elektronikus szene szerintem nem köthetú a rockhoz, mert a gitár elektromos, nem elektronikus. A hang akárhogy is effektezett,torzított stb akkor is a zenész ujjai alatt csendülnek fel, és ettől lesz élő a dolog, mert így lehet belevinni az érzéseket. Az elektronikus zene egy műanyag dolog, ahol a vakegér összepofoz és loopol valami zajokat, és ebből "zene lesz" persze a kivétel erősíti a szabályt pl.:Vangelis mondjuk ő rendesen megkomponálja a műveit. A billentyű(keyboard) egy teljesen digitális cucc aminek az őse a hammond orgona volt. De mondjuk ahogy Jordan Rudees játszik rajta azt nem nevezhetném megint csak elektronikus zenének mert nem 3 hangot ismétel a végtelenségig valami püffögésre.
2012. máj. 4. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!