Cort G110 kezdő gitárnak?
igen, tudom, hogy nem egy fender, se egy gibson
ettől eltekintve kérdezném, hogy gitározni tanuló embernek (sose gitároztam még), mennyire lenne alkalmas?
Igaza van, vegyél egyből Gibsont, biztos ő is azon kezdte, ha megunod pár hónap után a gitározást az majd nem lesz kidobott pénz. Amúgy amit idehánytál ennyi erővel már meg is indokolhattad volna hogy miért tüzifa.
Öntelt sznob paraszt.
#5: Öntelt, sznob paraszt az édesanyád, már ha meg nem haragszol. Kismillió cikk és erre a témára specializált oldal létezik internetországban. Mégis napról-napra felteszik itt ugyanezt a kérdést. Az a 2-3 végtelenül türelmes ember (aki ebben a témában itt kompetens) pedig napról-napra leírja ugyanazt a választ. Ezer ilyen kérdés volt már. Nem rákeresni, egyszerűen trehányság. És akkor én vagyok az öntelt paraszt, mikor Vérpistike követeli tőlem az indokokat, hogy "ugyan mégis mé' tűzifa a 40 ezres tűzifa?" Mert csak! Most megint koptassam a billentyűzetemet, mert ő lusta rákeresni, utánamenni, művelődni? Most megint írjam le századjára, hogy:
- olcsó, puha, indonéz faanyag
- olcsó, gagyi hardverek
- olcsó, műanyag nyereg
- olcsó, zajos, hangszedők
- olcsó, trehány kialakítás (kiálló, zörgő bundok)
- olcsó, használhatatlan, elhangolódó tremoló
Tehát röviden: olcsó. Senki nem mondta, hogy egyből Gibsont kell venni, nem kell eltúloznod a dolgokat. Én sem Gibsonon kezdtem, hanem egy erősen alsó-középkategóriás, használt, koreai gitáron, aminek a megvásárlását sosem bántam meg, mert hallgattam a nálam tapasztaltabb emberek tanácsaira. 40 ezer forintért nem lehet jó gitárt venni. Még használtat sem. Persze vannak csodák és ki lehet fogni jó hangszert, kedvező áron is, de azért nem ez a jellemző. De te ezt biztos jobban tudod. Vegye csak meg a 40 ezres tűzifát, hátha hamar elveszi a kedvét a gitározástól, hogy a kiálló bundok vágják a kezét, hogy nem tartja a hangolást, hogy bármilyen cuccra dugja is rá, rosszul szól. Majd utána megírod neki, hogy "hát el kell vinni beállíttatni" meg "venni kell bele új hangszedőt". Szerencsétlen meg elviszi hangszerészhez az ő drága tűzifáját, hangszerész majd lecsiszolja a bundokat, beállítja sok-sok pénzért, berakja a drága hangszedőt, stb... És akkor "jajdejó", Pistinek lesz egy tényleg jó drága tűzifája, jó hangszedőkkel. Fäszä!
A jó hangszernek ára van. Rossz hangszert meg nem érdemes menni, mert csak szenvedés rajta játszani. Vagy te úgy gondolod, hogy aki furulyázni szeretne, az se vegyen Yamahát, elég ha fúr pár lyukat egy faágra? Hiszen úgyis megunja pár héten belül, akkor meg minek álljon benne a pénz, nem igaz? Öntelt paraszt. :)
Kérdező. Ha ekkora a büdzsé a hangszervásárlásra, akkor várj még vele egy kicsit. És nézz szét a használt gitárok között. Most is van 2 viszonylag normális Cort GS-en. Egyik sem egy nagy valami, de lényegesen jobbak, mint a G110.
#7: Édes öregem, itt egyedül te vagy elszállva, de orbitálisan. Ha most vesz egy rossz minőségű hangszert és (neadjisten) nem jön be neki a gitározás, akkor azt később sokkal nehezebben fogja értékesíteni. Sőt, leginkább sehogy, mert egy rossz gitár a kutyának sem kell. Ellenben, ha vesz most egy jó (jobb) hangszert, akkor arra később könnyebben talál majd vevőt. Így nem fog ott állni a gitárban a feleslegesen belefektetett, nehezen megkeresett pénze. Apropó pénz. Senki nem mondta, hogy több százezer forintos hangszert kell venni. Viszonylag normális áron ki lehet már fogni használt, de minőségi hangszereket. Aki össze tudott spórolni 40 ezer forintot, az össze tud spórolni 70-80-at is. És megint túlzol, azért ehhez nem kell éveket gürizni. Ha nincs önálló keresete, akkor is lehet vállalni diákmunkát esténként, hétvégente, egész nyáron. Azt félre lehet tenni, nem kell elbulizni a haverokkal és akkor lesz jó hangszer. Persze, megveheti az olcsóbb cuccot, amin szenvedés lesz gyakorolni. Tényleg sokkal kifizetődöbb, mint türelmesen várni még 2-3 hónapot, hogy meglegyen a keret a jobb gitárra.
Egyébként konkrétan ezen a gitáron nem játszottam, viszont volt már a kezemben Squier Bullet Strat, ami hasonló kategória. Ha jól tudom már ugyanabban a kínai vagy koreai gyárban is gyártják őket, de majd kijavítasz, ha tévedek. Nem azt mondom, hogy ez a gitár a negatív csúcstartó, de élmezőnyben van.
Nem azért lekezelő a stílusom, mert X éve gitározom. Hanem azért, mert lekezelő stílusban akartam írni.
Az anyázást visszavonom, talán tényleg erős volt kicsit. Végül is szegény asszony nem tehet semmiről. De azt csak nem gondolod, hogy nekiállsz sértegetni, én meg majd szó nélkül hagyom? :)
Most kíváncsian várom a te érveidet, hogy szerinted mitől is olyan tökéletes ez a hangszer kezdésnek. Már az árán kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!