Mennyi idő alatt lehet elsajátítani elektromos gitáron
Green Day szintű számokat eljátszani?
2017. jan. 8. 22:16
12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! A koncerten találkozunk :) Amint lecsengett a vizsgaidőszak, neki is látok a gitározásnak
Azért megnéznélek pár nap után mit mutatnál fel, ha egyszer gitár kerülne véletlen a kezedbe...
Kérdező...az autogramokat máris kioszthatnád...:) amúgy sok sikert! :)
2017. jan. 9. 06:49
Ez csak attól függ, hogy mennyit gyakorolsz és mennyi érzéked van hozzá. Én az elején nagyon gyorsan fejlődtem. És nem azért mert egy Satriani vagyok, hanem mert minden egyes nap órákat játszottam. Mindent megpróbáltam, amit csak ismertem. Nem volt még internet, a tabokat úgy cserélgettük a haverommal pendrive-on. Amihez nem volt tab, azt meg "lefüleltük". :D Előtte talán 2 hónapig jártam tanárhoz. Klasszikusokat játszottunk, megmutatta az ujjrendet, akkordokat, de persze én metált szerettem volna nyomni. :) Szóval vettem egy elektromos gitárt, egy havertól megkaptam a Guitar Pro 4-et meg egy rakás tabot, aztán onnantól nem volt megállás. Rájöttem hogyan fogom le a kvintet, kvártot, kis tercet, nagy tercet, hogyan kell palm mute-ozni, azt kész. Rá 2 hónapra már Children of Bodomot, Iron Maident, Metallicát játszottam. Persze közel sem tökéletesen, sőt, még csak nem is jól, de játszottam. :) Szóval én azt mondom, hogy egy három akkordos Green Day számot 2-3 hónap után már le fogsz tudni játszani. Még 2-3 után pedig már jól is. :)
2017. jan. 13. 16:54
2 hét (napi 15 perc) gyakorlással megtanultam akusztikus gitáron megtanultam a BLVDOBD-t. Annyi nehézség volt benne, h nincs gitárom, ezért mindig egy-egy osztálytársét csórtam be 10-15 percekre. Amúgy zenetudásom annyi, hogy 7 éve tenorkürtözök, szóval a pengetős hangszerekhez MÉG semmi közöm, de most ballagásra kértem egy akusztikus gitárt.
14/l
2017. jún. 3. 09:20
Utolsó, akkor te egy kivételes tehetség vagy!
Az emberek többségének (köztük jómagam is) jóval több időbe tellett az akkord-váltásokat zökkenőmentes, hallgatható szintre kigyakorolni...
2017. jún. 3. 16:15
17/24 A kérdező kommentje:
Nos, heti 1 gitárórával tanár segítségével és úgy, hogy szinte minden nap volt a kezemben a gitár, most már bátran állíthatom, hogy több számukat is el tudom játszani, a leggyorsabban a Time of your life ment, de a Boulevard of Broken Dreams is könnyedén megy. A Wake me up when September ends már valamivel nehezebb volt, de megy az is. A youtube nagy segítség azért a fejlődésben, most a következő szint a power chordok elsajátítása, így pl az American idiot eljátszása, ha már a Green Dayről van szó. Úgyhogy, maximum nagyjából 3-4 hónap alatt könnyedén el lehet jutni erre a szintre az akusztikus gitáron, bátorítok másokat is, nagyon jó szórakozás. 2018-tól szerintem készen állok az elektronikus gitárvételre is, ha így haladok. Köszi a hozzászólásokat, sokat jelentett :)
én 3 hónapja gitározom előtte 4 évig zongoráztam.
most simán el tudom játszano a holiday és a american idiot számokat. a holidayt 1.5 óra alatt sikerült megtanulnom teljesen tab nélkül eljátszani rendes tempóban.
2018. ápr. 23. 19:19
#18: Három hónap alatt sikerült megtanulni, hogyan kell lefogni egy kvintet? Le a kalappal.
2018. ápr. 26. 01:58
@19: dehogyis! 1,5 óra alatt megtanulta :)))
Amúgy nem a lefogást kell tanulni, mert az tényleg 2 perc, hanem váltogatni, úgy hogy ne sípoljon, búgjon, ne legyen tompa, ne szóljon más húr is bele stb stb...
2018. ápr. 26. 05:54
Kapcsolódó kérdések: