Japán, Visual Kei fanok! Csak én aggódok, amiért
hanyatlik a visual kei, és a jrock "elamerikaiasodik"?
Figyelt kérdés
Az együttesek feloszlanak, amelyek meg sokra viszik, mint pl a One Ok Rock, teljesen megváltozik és átveszi az amerikai stílust... Már csak a GazettEben látom a reményt és a Dir En Greyben, mert nincs igazi valamire való utánpótlás, csak néhány kivétel van sajnos. Sok banda alig éli meg a fél évet, évet, mert feloszlik. Mi történik? Nem szeretném, ha egyszer megszűnne ez a stílus, mert nagyon szeretem, és egyedinek, érdekesnek tartom. De nagyon sok a gyenge utánpótlás, ami elszomorít.
Japánoknál elérte amerikai média ipar. Már nem is minőséget nézik egy énekesben, hanem mennyi pénzt tud termelni a médiának. Vagyis legyen egy jól eladható márkás termék a énekes. Ha nem termel x összeget akkor eltünik a médiában pl:feloszlik csapat.Ez igaz animékre meg japán videojátékokra is.
2016. dec. 26. 11:30
2/4 anonim válasza:
Ruki évekkel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy elvárássá vált sötét zenét játszania a Gazette-nek, ezért a többi bandatag nem mert másféle koncepcióval előrukkolni a meetingeken. Szakítottak a hagyományokkal és megalkották egy vidámabb albumot, amire mindenki írt számot (nem jut eszembe a neve, de a Tiny Little Insect is szerepel rajta).
Erre kiadták a Dogmát, ami szerintem minden idők legsötétebb hangzásvilágú korongja. Nem tudom, mi történt velük. :/ Mindenesetre nekem ez az album is tetszik.
A sikerüket pedig többek között a rajongókhoz való közvetlen hozzállásukkal és nem utolsó sorban a "meglepi" ötleteikkel is fent tudják tartani (a golden ticketes sztori tavalyról). Szorgalmasak és elérik, hogy beszéljenek róluk. Miattuk nem aggódom.
2017. jan. 4. 22:55
3/4 A kérdező kommentje:
A GazettE életem együttese, miattuk én sem aggódom, még Németországba is képes voltam utánuk menni a tavalyi világkörülijükön egy koncert erejéig, és ott bebizonyították számomra végleg, hogy akár ha ők lesznek az utolsó visual kei banda, akkor is kimagasló teljesítményt fognak nyújtani. Viszont tényleg aggódom az utánpótlás miatt.
Köszönöm az eddigi válaszokat!! :3
2017. jan. 5. 20:52
4/4 anonim válasza:
Az tényleg igaz, hogy az újabb bandák hamar feloszlanak és kevés időt élnek meg, viszont szerintem vannak igenis ígéretes újonnan érkezett együttesek, akik igazán jól nyomják (most ezt leginkább vk-re értem, a normál Jrock-ban annyira nem vagyok jártas, hiába hallgatok bár bandát:D). Például a Mamireta, akik most nagy kedvenceim és a Mad lip. Utóbbi már feloszlott és csak egy dalt sikerült kiszülniük magukból, de szerintem.indenképp megérdemelték/megérdemlik a figyelmet:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!