Hogyan kezdjek el gitározni tanulni?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék tanárhoz járni, tehát itthon akarom csinálni. Mivel kezdjem? (Bocsi a fogalmazásért)2016. dec. 5. 18:39
11/14 anonim válasza:
Még mindig attól függ, hogy mit akarsz játszani. :D Ha zúzni akarsz elektromos gitárt veszel, nagy erősítőt, pedálsort. Ha dallamosabb akármiket, akkor akusztikus gitárt, és akkor már inkább nylonhúrosat, hogy ne vágja szét az ujjad. Behangolni talán az elején tényleg kicsit nehezebb lehet, de már van egy csomó segítség hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=ISWjq_4suLM Az én időmben még a vonalas telefon alaphangjához állítottam az első húrt. :D
12/14 A kérdező kommentje:
Akusztikus lesz majd :D Egyik osztálytársamnak olyan gitárja van amin van jelző, hogy jól be van e hangolva (érthetőbben nem tudom leírni). Érdemes lenne olyat venni?
2016. dec. 6. 13:21
13/14 anonim válasza:
Hagyd a francba az akkordokat,elöször tanuld meg a skálákat de a legegyszerűbb kezdésnek ha leülsz és csak az ujjaiddal váltogatott ujjrendekkel *mész le-fel a gitár nyakán,előnyei:
pontos leszel ehhez nem árt metronóm,és gyors
Ha már úgy érzed megy tanuld meg a skálákat,próbálgasd milliószor és isten leszel,a gitár szólók mind az alapskálákból állnak,utána elkezdheted gyakorolni a terceket,kvinteket stb.. ez ha már jól tájékozódsz menni fog elöször nekem se ment aztán minél pontosabban megy a lefogás ezek is annál gyorsabban mennek,majd akkordok.
Én valahogy röviden tömören így kezdeném,de ez függ attól is hogy mit fogsz játszani
14/14 anonim válasza:
Az első, és egyben a legfontosabb lépést már meg is tetted! Mindenki aki szeretne megtanulni gitározni, fel kell tennie a fenti kérdést pontosan itt. Második lépés, fogod az egészet úgy ahogy van, bezárod a csába, elmész a gitárboltba, veszel ott egy gitárt meg hozzá egy könyvet (ha nem tudsz hirtelen választani, majd segít az eladó), hazamész és tolod neki. Ennyi! Ha a könyvből nem értesz valamit, elakadsz, vagy nem ír eleget 1-1 témáról akkor meg irány a gitártanár. Az első 5 órának az árát, fogd fel úgy pl hogy a gitárod került annyival többe, utána meg legalább fél évig nem kell tanár... Hova tépjük még a szánkat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!