Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A zene kiteljesedése és annak...

A zene kiteljesedése és annak hatása emberi mivoltunkra!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem tudom már hogy csak én vagyok- e így igazából ezzel az egésszel.?!?!?

De én már képtelen lennék leélni az életemet bármiféle zene nélkül. Akárhova megyek akármit csinálok a napom 75%-át kiteszi az hogy zenét hallgatok.

De ha épp nem is hallgatok zenét akkor viszont fütyülgetni kezdek magamban, dobolni magamon, lábammal vagy az ujjaimmal.

Nem bírok meglenni nélküle... Egyszerűen hihetetlen számomra és ezt sokkal inkább az utóbbi időkben tapasztalom mióta elkezdtem a zenei érdeklődésemet sokkal inkább kibővíteni.

Rengeteg zenét hallgatok nap mint nap rock pop metal elektronikus edm disco... bármiről legyen szó ha jó jöhet...

Régebben inkább fogott meg az elektronikus zene, viszont ahogy egyre inkább idősödtem éreztem nagyobb igényt tartok azon zenénkre amelyeknek valóban van mondandójuk, közölni valójuk a világgal. Pop, rock kategóriák főként érintettek és azok szerteágazó fajai.

Más is van hasonlóan így ezzel?

Mikor meghallok egy valóban jó zenét képes vagyok sorozatosan azon 3-4 perc alatt vagy 5-6x-r legalább libabőrt produkálni magamon... ez számomra hihetetlen.

Még arról nem is beszéltünk hogy egy-egy hang képes akár megkönnyeztetni is engem.

Úgy érzem a zene az én drogom, egyszerűen ki vagyok nélküle, illetve képes minden egyes nap képes kávéként hatni rám és csak pörgök sürgök egész nap, jönnek a jobbnál jobb ötleteim...

Tudni kell rólam hogy mindezek mellett nem játszok egy hangszeren sem viszont nagyon szeretnék megtanulni gitározni, ami ha minden jól megy nem sokára el is kezdhetem saját magam fejlesztését.

Úgy érzem ilyen zene imádat mellett ez már szégyenfolt számomra ha nem tudok egy hangszeren játszani.

Várom a válaszokat más is tapasztalt e már ilyet magán vagy a környezetében.

Egy beszélgetős témának szántam ezt :)

18/F

2016. okt. 29. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Találtál egy elég szerteágazó és elég mély, izgalmas témát.

Szóval igen, azok tapasztalnak ilyet akik mélyen képesek átérezni a zene lényegét.

Ezért szeretem pl. nagyon a trance stílust.

Nagyjából annyit kell tudni róla hogy a 21. század szimfónikus zenéje, emberi érzéseket hivatott közölni gépi precízitással és olyan hangzásokkal amelyek csak a technológia segítségével hozhatók létre, fő motívuma a dallam, erre épül az egész.

2016. nov. 18. 22:14
 2/6 anonim ***** válasza:

Találtál egy elég szerteágazó és elég mély, izgalmas témát.

Szóval igen, azok tapasztalnak ilyet akik mélyen képesek átérezni a zene lényegét.

Ezért szeretem pl. nagyon a trance stílust.

Nagyjából annyit kell tudni róla hogy a 21. század szimfónikus zenéje, emberi érzéseket hivatott közölni gépi precízitással és olyan hangzásokkal amelyek csak a technológia segítségével hozhatók létre, fő motívuma a dallam, erre épül az egész.

[link]

Egy igényes darab, ha beleéléssel hallgatod ez garantált libabőr.

2016. nov. 18. 22:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Végül csak elküldte...
2016. nov. 18. 22:21
 4/6 anonim válasza:
Majd, ahogy öregszel, és lesz családod, ez a zene imádat enyhülni fog. Fiatalon én is megőrültem a zenéért... Aztán jöttek sorba a gyerekek, szám szerint 3, és megváltozott az értékrendem. A zenét ma is szeretem, de néha a csönd többet ér mindennél.
2016. nov. 18. 23:24
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 Na nekem pont ezért nem lesz családom :)
2016. nov. 19. 23:26
 6/6 anonim válasza:

Te tudod! A te életed, a te döntésed.

De el kell mondjam, hogy nagyon sok örömöt és boldogságot is adnak a gyerekek...nem ám csak lemondást.

2016. nov. 20. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!