Valaki tud nekem keresztény hard-rock bandákat mondani?
P.O.D., Skillet, Pillar, Project 86, Kutless, 38th Parallel, Disciple, ráadásul a Korn gitársosa is miután megtért, lett egy saját, keresztény metálalbuma Head - Save Me from Myself címmel. Én ezeket ismerem valamennyire, de még itt találhatsz egy jó párat stílustól függően is:
Keresztény rockzenekarokat sajnos nem tudok, de keresztény metált annál inkább:
War of Ages (metalcore, melodic death metal)
Narnia (neoklasszikus/power metal)
Antestor (black metal)
Saving Grace (death metal)
As I Lay Dying (metalcore)
Impending Doom (deathcore)
HB (symphonic metal)
Replika (groove metal, metalcore)
Igen nemrég olvastam erről, csak (tényleg nem kötekedésként csak még nem hallottam ilyet, és el sem tudom képzelni hogy milyen) arra lennék kíváncsi, hogy milyen az az "unblack" metál?
A White metál az keresztény metál, (újabban mondják "Christian" metálnak is), egy zenei stílus + zömében ugye keresztény szövegvilág.
Na most én csak úgy tudom elgondolni az unblack metált, hogy úgy szól zeneileg mint a black metál, csak éppen keresztény szövegvilággal. Na most a black metál zene viszont ahogy tudjuk nem éppen "mennyei" hangzásvilág, és akkor arra rákárogják/hörgik az egyházi szöveget?
Pontosan ahogy mondod, az unblack metal zenekarok dalszövegei a kereszténységről, Istenről, Jézusról, a Bibliáról, stb. szólnak (néha tipikus blackes témákról is: halál, természet, háború, stb.), amiket károgó/üvöltő énekstílussal, minimalista gitárjátékkal és blast beat dobtechnikával adnak elő. Van egy pár ilyen zenekar, pl:
Boanerges (ha rákeresel, nem biztos, hogy ezt a bandát adja ki, mert van egy ugyanilyen nevű argentin power metal zenekar)
Horde
Fire Throne
Frost Like Ashes
vagy az Antestor, amit fentebb linkeltem
Illetve találtam egy keresztény grindcore bandát: Rehumanize
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!