Kezdőként mire figyeljek elektromos gitár vásárlásnál?
- Milyen gitárral "könnyebb" boldogulni kezdőként? Úgy tudom, hogy a nyak vastagsága is szempont. Nekem pici tenyerem van (lány vagyok), de logikusan nézve, minél szélesebb a nyak, annál könnyebb lefogni a húrokat. De apró kéznél ez nem gond? Vagy ez mind hülyeség, és igazából nem is fontos a nyak szélessége?
- Esetleg van olyan gitár, ahol a bundok közelebb vannak egymáshoz? Ha igen, az ilyen típusúakra milyen címszóval keressek rá?
- Olvastam, hogy a tremolós gitárok gyorsan elhangolódnak, akkor fix húrlábasat vegyek?
Ha rám hallgatsz veszel egy akusztikust és azon matass pár (minimu 2-3) évet. Ezután (ha nem hagyod a francba az egészet) jöhet az elektromos. Hidd el nem bánod meg. Persze nem törvényszerű, hogy elsőre akusztikus legyen a hangszered....
De bölcsebb és praktikusabb akusztikus gitárral kezdeni. Minden nagy gitáros akusztikuson kezdte...lehet nem véletlen. Az összes nagy gitáros (bár a színpadon az elektromos a hangszere) otthon, egyedül gyakorolva, számokat írva, bizony mind akusztikust kap elő.
Ha repülni akarsz, előtte tanulj meg stabilan járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!