Metálhoz gitár kombó, max 150e ft-ig?
A hangerőt dB-n mérik, ezért a hangosság szempontjából a hangszórók száma és érzékenysége fontos,vagyis hogy mennyi levegőt tudnak megmozgatni. Az első válaszadónak abban teljesen igaza van, hogy egy 60 wattos tranzisztoros erősítő is elég tud lenni egy dobos mellé (csak mondjuk az egy hangszórós cuccokat illik feljebb rakni, hogy ne lábra szóljon). A csöves erősítők hangzás szempontjából igen jók tudnak lenni, de úgy nagy általánosságban pusztulat nehezek. Ha nem használsz sok effektet, csak torzítást, akkor érdemes lehet azt a hangzást megkeresned csöves cuccban amit szeretsz, és a multit meg elhagyni.Ami még a csöves erősítők hátrányához tartozik , hogy időnként a csöveket cserélni kell, ami pénzben nem elhanyagolható. Amúgy nem vagyok a multieffektek ellensége, de tényleg ki tudja irtani a dinamikát.
Ami neked ebben az összegben akár össze is jöhet (és személyesen nem ismerem/nem használtam/nem hallottam, de magyar és külföldi fórumokon nagyon dicsérik) a laney irt 15, és egy olcsóbb 212-es láda. Itt az éppen az erősítő sem nehéz, illetve a 212-es láda még egyedül is a hordozható kategória, valamint élére állítva még emelni sem kell már, mint a kombókat.
Amit ismerek, és igazából nem is szól rosszul a marshall valvestate sorozata, valamint a laney tf sorozata. Mind a kettő fajtát ugyancsak tudnám ajánlani, mert a tiszta csatornájuk is, és a drive csatornák is egész jól szólnak.Bár egyik sem egy pille könnyű valami, tehát kb 20kg kényelmetlen fogással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!