Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan kell gitár tabot olvasni?

Hogyan kell gitár tabot olvasni?

Figyelt kérdés

2016. aug. 19. 16:18
 1/4 sándorjános ***** válasza:
Vannak hangolások amiket általában fenn jeleznek. Pl. EADGCF ez a standard. A legmélyebb húr a legalsó a legmagasabb a legfelső. Mint gondolom tudod standard esetében 5 bundonként halad a hang feljebb egy húrral kivéve a legfelső kettő esetében. A szám amit a húrokra irnak azt jelenti, hogy a húrt hanyadik bundon kell lefogni. Ha össze van kötve a két hang egy görbe vonallal az vagy hammer on, vagy lift off. A hammer on-t egy h-val a lift off-ot egy p vel jelzik. Ha slap-ről van szó, akkor a hang felé egy S-et irnak, ha tépésről (pop-ról) akkor egy P-t irnak felé. Ha be van rakva a hang egy zárójelbe ilyen formán (7) akkor a hetedik húron üveghangot pengetsz ki, ha csillag akkor szintúgy. Ha F van a hang fölé irva, az azt jelenti, hogy erősen pengesd. A csúszások, a slide-ok egyenes vonallal vannak összekötve, de dől valamely irányba. Ha lefelé halad, akkor a mélyebb irányba kell húznod az ujjaid, ha forditva akkor magasabbra. Ha nincsen megjelölve hang, vagy csak az egyik, akkor az ujjad rásimitod a hangra amig el nem éred a hangot. Ha a hang van először akkor meg húznod kell valamely irányba és elengedned a húrt a végén. Ha hullámzó jel van a hang után, akkor hullámoztasd az ujjad a hangot tartva fel-le. Ha kicsi x-et látsz az a lefogott hang, annál nem nyomsz le konkrét hangot de a kezeddel tompitod és kipengeted. A tempót, vagy bpm-et a sor elején szokták jelezni pl. 4/4. A hangtávolságok szokásos jelölést szoktak kapni (de lehet azt érezni is, hogy mikor mi tart tovább).
2016. aug. 19. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:

"EADGCF"

Ez kvart hangolás és nem standard.

2016. aug. 19. 17:18
 3/4 sándorjános ***** válasza:
Elnézést. Én úgy tudtam.
2016. aug. 19. 17:37
 4/4 anonim ***** válasza:
6 vonal amiken 24 ig lehetnek számok a legalsó a legmélyebb a legfelső a legmagasabb(általában ha normál hangolás van,de ha nem akkor is csak a húr "betűje" változik),amelyik vonalon van egy szám azon a húron kell azt a bundot lefogni,a hülye is érti :D én kezdőként kb 1 perc alatt rájöttem hogy kell értelmezni :D
2016. aug. 20. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!