Kezdő gitárosnak tudnátok ajánlani tippeket, dalokat amiket egyszerű játszani, tanácsokat?
Régi álmom vált valóra, amikor megvettem életem első gitárját. A gond csak ott van hogy tanárom nincs, aki meg lenne az marha drága és nekem nincs rá pénzem. Nagy bajt mondjuk nem jelent mert gyorsan tanulok netről is viszont teljesen kező vagyok. Valaki tudna adni tanácsot, hogy milyen gyakran kell húrt cserélni vagy bármi hasznos tippnek örülnék :)
És ha valaki megmondaná, hogy mennyire vágjam le hozzá a körmöm azt is megköszönöm, bár lehet csak én vagyok a béna.
Előre is köszönöm a segítséget!
17/L
Szia!
Nincsen semmi probléma az autodidakta tanulással, tulajdonképpen minden hozzáállás meg szorgalom kérdése. Lehet, hogy ez furán fog hangzani, de a legfontosabb tanácsom az lenne, hogy próbálj nem kiégni, azaz amikor úgy érzed, hogy nincs kedved az egészhez, akkor ne erőltesd a gitárt, ha viszont éppen hangulatod van hozzá, akkor nyomd amíg tudod. Motiváltan sokkal jobban lehet haladni, és így pozitívan gondolsz az egészre, nem pedig mint egy kötelességre.
Elsőnek azt javaslom, hogy a dúr és moll akkordok üreshúros lefogását kezd el tanulni, úgy, hogy közben gyakorlod a váltásokat meg a pengetést is. Ez nem lesz egy gyors dolog, eleinte mindenki ügyetlen, aztán jön az a pont, ahol kezdesz egyre magabiztosabb lenni. A másik, hogy próbálj olyan dalokat megtanulni, amit az elsajátított akkordokkal el tudsz játszani, mert végtére is ez a célja az egésznek, és ha sikerül egy oylan dalt eljátszani, ami tetszik, az nagyon jó érzés, a sikerélmény meg nagyon fontos a tanulásban. A legtöbb pop vagy country szám végtelenül egyszerű gitáron, de rock terénsem nehéz könnyebb dolgokat találni :)
Visszatérve a kérdéseidre:
A körmeidet annyira kell rövidre vágni, hogy az ujjaid hegyével le tudd fogni a húrt rendesen, nem kell teljesen csutkára, de az ujjhegyed vonalán ne nyúljon túl, mert az nagyon zavaró, meg karcolod a fogólapot is.
Húrokat cserélni akkor kell, ha valami probléma van, pl elszakad, a tekercselés megbomlik, stb, vagy nagyon tompa lesz a hangja, mert elfárad/elkoszolódik, de ha használat után letörlöd őket, meg tiszta kézzel gitározol, az sokat növel az élettartamukon. Én azon a gitáron úgy 3-4 hónaponta cserélek húrt, amit naponta nyúzok, a többin fél-egy évente, de értelemszerűen azokat nem használom oylan sokat.
Ha bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolok privátban is akár. 19/F
A hangoláshoz töltsd le a guitar tuna alkalmazást.
Néhány könnyű dal: Marilyn Manson-Sweet dreams, Deep six, The beautiful people
Kárpátia-Magyarnak születtem
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!