Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen kezdő felszerelést...

Milyen kezdő felszerelést ajánlotok?

Figyelt kérdés
Már egy ideje elkezdett érdekelni a dj szakma. Persze én abszolút hobbi szinten űzném, itthon,esetleg házibulikban. Milyen felszerelés lenne a legideálisabb ahhoz,hogy tanuljak,illetve később is tudom használni,tehát nem egy gagyi gyerekjáték? Program és laptop feltétlenül kell hozzá?

2016. aug. 4. 23:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Mármint dj, mint producer?
2016. aug. 5. 14:27
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem.

Ha nem tévedek,a producer saját zenéket készít.

Nekem nem ez a célom.

2016. aug. 5. 15:51
 3/10 veterán vas ***** válasza:

Szerintem van aki a zeneszerző, van aki szövegíró, megint más hangszereli, stb.

Ők "csinálják" a zenét.

Ezzel szemben a producer az, aki az egészet összefogja, irányítja, menedzseli, tehát az üzleti oldalt képviseli.

Ha jól tudom...........

2016. aug. 5. 16:11
 4/10 A kérdező kommentje:
2016. aug. 5. 16:34
 5/10 sándorjános ***** válasza:

A producer felel a zenéért, amit kiad, de a zenész csinálja. Az, hogy a producer kénye kedve szerint van az más kérdés, de az igaz kérdésre, hogy választ adjak.

Vannak kontrollerek, amiken könnyű zenéket összerakni (csavargatni, taszigálni mivel manuális). [link]

Ezeket rá lehet kötni a hangfalra. Komponálásra és hangrögzitésekre is alkalmasok. A laptopok esetében program formájában is hasonló dolgokat tudsz művelni. Ezeket le lehet tölteni / megvenni (marha drágán), ilyenek pl. az Ableton, vagy az FL Studio. Igazából a lehetőségek tárháza nagyon hasonló, de ha hiszel nekem manuálisan könnyebb a dolgod. + Az ilyen kontrollereket rá lehet kötni a gépre (vagy hangszereket a gépre Jack-kábellel + átalakitóval) igy tudsz rögziteni saját kézből eljátszott dolgokat, vagy zajokat/neszeket/emberi hangokat egy mikrofon segitségével.

2016. aug. 5. 18:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2016. aug. 5. 20:33
 7/10 anonim ***** válasza:

kezdő cuccnak kb bármi jó. Ha tényleg csak hobby akkor mondjuk egy olcsóbb konroller, de ahhoz ugy gép is kell.

Avagy valami rgebbi szériás cd + keverő, és mehet a cd írás

Utóbbit jobban javaslom

2016. aug. 10. 12:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Olyan lejátszót szeretnék, amiben van USB foglalat.
2016. aug. 10. 15:47
 9/10 anonim válasza:

Én (anyagi okokból) Numark DJ2GO -val kezdtem egy Virtual DJ-vel párban. A legalapabb dolgokra megtanít( pl. keverés,sync,Cue használata), jobb mint egérrel és billentyűzettel kínlódni.

Most jutattam el oda, hogy már korlátozza a fejlődésemet, szóval egy szintel feljebb lépve beruházok egy Numark Party Mix-re (Még mindig pénztárca barát megoldás :)).

Aztán,ha már belejövök abba is és jól megy, akkor jöhetnek a nagy ágyúk( pl. Pioneer pultok)

2016. nov. 16. 11:14
 10/10 anonim ***** válasza:

numark party mix?

Poneer agyágyú?

Két bakelit vagy cd, na azon kell megtanulni zenélni.

Nem sync meg bpm kijelzéssel

2016. nov. 17. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!