Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Kezdő mentőtisztnek illetve...

Kezdő mentőtisztnek illetve sürgősségin dolgozónak milyen saját felszerelést érdemes megvenni? Leginkább szakmabeliek, de más tapasztalt emberek véleménye is érdekel

Figyelt kérdés

Most kezdtem az önkéntességet, itt Romániában kicsit másképp működik a rendszer.

Eddig egy érszorító gumit vettem; most gondolkodok egy ollón. Ilyenre gondoltam benn a sürgősségi osztályra: [link]

És idővel a balesetekhez és traumákhoz egy ilyenre (Ez még nem most): [link]

Még mit érdemes venni, ami jó ha saját? Ne legyen gond, hogy mindig a zsebemben van

20/F

2015. dec. 25. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem vennék ollót. Azt, hogy nálatok mi az, ami hiány a kocsin, te tudod. A strangulátor nálunk mindig jól jött, ha volt valakinek, fonendoszkóp sem rossz választás (ami a kocsin volt, nagyon régi, gyatra volt, alig hallottam vele valamit), állandóan elfogyott a ragasztószalag is, én azt is tettem be, és persze, az örök problémám a megfelelő méretű kesztyű volt. Nőként és amúgy is, kisebb a kezem, így mindig egy rakat S-es kesztyűvel indítottam a pakolást. Olló volt, de kb. sosem használtuk, csak extrém ritkán kellett.
2015. dec. 25. 22:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Strangumi, branül(több fajta méret),kesztyű, fondendoszkóp, fertőtlenìtő gél, pupillalámpa, omnifix ( :) )
2015. dec. 26. 16:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat :) Lassan de biztosan beszerzek mindent... olló van 1 a mentőn, viszont mivel rohammentőn és sürgősségi osztályon vagyok, arra gondoltam mindig jó ha kéznél van egy.
2015. dec. 30. 17:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Ollót viszont a zsebben tartani életveszélyes! Főleg egy vonulás alkalmával, amikor egy tudatmódosultnak a keze ügyébe kerülhet!
2016. jan. 4. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!