Kezdő mentőtisztnek illetve sürgősségin dolgozónak milyen saját felszerelést érdemes megvenni? Leginkább szakmabeliek, de más tapasztalt emberek véleménye is érdekel
Figyelt kérdés
Most kezdtem az önkéntességet, itt Romániában kicsit másképp működik a rendszer.
Eddig egy érszorító gumit vettem; most gondolkodok egy ollón. Ilyenre gondoltam benn a sürgősségi osztályra: [link]
És idővel a balesetekhez és traumákhoz egy ilyenre (Ez még nem most): [link]
Még mit érdemes venni, ami jó ha saját? Ne legyen gond, hogy mindig a zsebemben van
20/F
2015. dec. 25. 18:34
1/4 anonim válasza:
Nem vennék ollót. Azt, hogy nálatok mi az, ami hiány a kocsin, te tudod. A strangulátor nálunk mindig jól jött, ha volt valakinek, fonendoszkóp sem rossz választás (ami a kocsin volt, nagyon régi, gyatra volt, alig hallottam vele valamit), állandóan elfogyott a ragasztószalag is, én azt is tettem be, és persze, az örök problémám a megfelelő méretű kesztyű volt. Nőként és amúgy is, kisebb a kezem, így mindig egy rakat S-es kesztyűvel indítottam a pakolást. Olló volt, de kb. sosem használtuk, csak extrém ritkán kellett.
2/4 anonim válasza:
Strangumi, branül(több fajta méret),kesztyű, fondendoszkóp, fertőtlenìtő gél, pupillalámpa, omnifix ( :) )
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat :) Lassan de biztosan beszerzek mindent... olló van 1 a mentőn, viszont mivel rohammentőn és sürgősségi osztályon vagyok, arra gondoltam mindig jó ha kéznél van egy.
2015. dec. 30. 17:04
4/4 anonim válasza:
Ollót viszont a zsebben tartani életveszélyes! Főleg egy vonulás alkalmával, amikor egy tudatmódosultnak a keze ügyébe kerülhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!