Mennyire határozza meg jellemünket a Zenei stílusunk, a Zene amit hallgatunk?
Ti mit gondoltok erről?
Neked mi a legkedveltebb Zenéd? Vagy Zenei stílusod?
Szerintem alapvetően nem a zene határozza meg a jellemünket, hanem fordítva. Én depressziós vagyok, de vélhetően van bennem némi rejtett agresszió is, szóval talán nem véletlen, hogy a két kedvenc műfajom a DSBM (depresszív-szuicid black metal) és a thrash metal. Valamennyire tudja befolyásolni egyébként a beállítottságot a zene, mert a folk metalos korszakomtól kezdődően fejlődésnek indult a filozófiai szemléletem is és a nemzeties felfogáshoz, illetve a természet szeretetéhez fordultam.
Vélhetően minden jellemvonásnak megvan a saját zenei műfaja, és szerintem sokat elmond az egyén elveiről és viselkedéséről az, hogy miket hallgat. Ha valaki például a rádiós tucatpopot nyomatja, arról nekem az lesz az első gondolatom, hogy önálló véleménnyel nem rendelkezik és a belső igényei sem nagyok, ellenben a külsőségek elsődlegesen neki. Aki a népzenéket kedveli, azt nagy eséllyel nemzeti érzelműnek titulálnám első látásra - na, nem a divatnagymagyarokkal egy kalap alá véve, hanem az őszintén hazafias mozgalom és a hagyományok támogatójaként.
Egyébként ez egy remek téma, egészen biztos vagyok benne, hogy megszámlálhatatlan tanulmány született már róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!