Szerintetek élvezhetőbb úgy az olvasás, ha egy hozzá illő zenét hallgatunk közben?
Figyelt kérdés
Én például, olvasni inkább csendben szeretek. De mondjuk ha nagyon érdekel akkor tévével is megy a dolog. Zenével még nem próbáltam. Ti igen? Valahol olvastam, hogy élvezhetőbb. Szerintetek ? Mondjuk ezt abból is gondolom, hogy ha filmben nézünk valamit akkor van zene is.2010. okt. 15. 23:19
1/9 anonim válasza:
Szerintem igen.Én szinte mindig hallgatok zenét olvasás közben.Főleg könnyű rockkot,lassú számokat.Ez áll hozzám a legközelebb,meg a könyveim témájához is.De el tudnám képzelni komoly zene mellett is,mint mondtad a filmzenékkel. Próbáld ki.Te érzed mennyire jön be.
2/9 anonim válasza:
Hát én nem hiszem.:) Én is próbáltam már,de ha olyan zene megy közben amit nem szeretek akkor idegesít,ha pedig olyan amit szeretek akkor nem tudok az olvasásra figyelni,mert a zene eltereli a figyelmem. Lehet hogy rám van túl nagy hatással,de ha zenét hallgatok akkor arra figyelek,mindegy milyen. Ha pörgős akkor énekelnem kell,vagy táncolnom,ha meg valami szomorúbb,lassúbb akkor elkalandoznak a gondolataim. :D Úgyhogy én nem keverem a kettőt,de persze mindenki más,úgyhogy szerintem ez egyénfüggő,próbáld ki és megtudod hogy neked bejön-e.:)
3/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm, ki fogom próbálni. :)
2010. okt. 16. 13:54
4/9 anonim válasza:
Én írni szeretek zene mellet. De csak filmzene mellett. Az egyből úgy megihlet, hogy 4x-annyit írok , mintha zene nélkül tenném. De Al Pacino például szentségtörésnek tartja, ha valaki egyszerre hallgat zenét, és olvas könyvet:)) Mint ahogy azt is, ha valaki egyszerre eszik és olvas:)
5/9 A kérdező kommentje:
Enni és olvasni egyszerre én sem szoktam mert félek, hogy kajás lesz a könyv.. xD
2010. okt. 17. 09:45
6/9 anonim válasza:
Én szoktam zenét hallgatni közben, de inkább komolyzenét, ami nyugtat: Mozart, Chopin, Csajkovszkij, Dvorak, de persze csak halkan.
7/9 A kérdező kommentje:
:)
2010. okt. 18. 16:01
8/9 anonim válasza:
néha hallgatok mellette zenét, pl. Mikor a Gyűrűk urát olvastam alap volt a bővített soundtrack hallgatása olvasás közben. Egyébként filmzenék és rock (nem kemény) szól nálam ha olvasok, de rádi vagy tv mellett nem tudok normálisan olvasni.
9/9 anonim válasza:
A barokk zene bizonyítottan 26%-al növeli az emlékező képességet, ezért például javasolják tanuláshoz. Ha mondjuk kötelező könyv olvasáshoz keresel zenét, akkor ahhoz is biztosan jó a barokk. Ha viszont azért olvasol, mert most éppen az szórakoztat, akkor szerintem mindegy. Nem hinném, hogy van különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!