Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Autóhifi rendszer építése...

Autóhifi rendszer építése árban mennyi?

Figyelt kérdés

Adott egy 2001 Suzuki Swift 1.0, amibe szeretnék építettni a gyárinál kissé komolyabb hangrendszert.

Amire gondoltam:új rádió(pl:sony)(2 első ajtóban 4db hangszóró és a kalaptartón 2db hangszóró plusz egy mélyláda a csomagtartóban.

Hozzáértőre bíznám a dolgot, mert nem értek hozzá ! A rendszer amit kigondoltam az összes kiegészítővel, alkatrésszel, segédanyaggal, munkadíjal milyen ára számíthatok ! Nem hifiversenyre akarok vele jelentkezni Lényeg, hogy komolyabb legyen a gyárinál és élmény lehessen benne zenét halgatni...előre is köszönöm a válaszokat ! Léci ilyet ne írjatok, hogy suzukiba nem építs ilyet .....meg suzukiba minek.....köszi..

2016. ápr. 15. 13:54
1 2
 1/11 dirtboy ***** válasza:

olyat nem írok hogy suziba ne mert a hifi és a kocsi értéke két külön dolog.

nekem is csak egy bravoba van még és többszörösét éri a kocsinak,de kit érdekel.

olyat viszont írok hogy a terv amit leírtál tipikus hülyegyerek hifi lenne,mutogatni való de semmire nem jó fajta.

a két elsőszett még csak csak,bár az is értelmetlen,de a mély és még plusz kalaptartó már tényleg borzasztó lenne.

egyrészt mert a kalapban sz arul is szólnak meg a plafonnak szól a zene,másrészt meg mert a mélyolyan erős hanghullámokat gerjeszt hogy bele szólna a kalaptartóban lévő hangszórók hangjába is.

tehát vinne bele torzítást,ép úgy mint a lemezfelületek rezonálnak a mélyre úgy a kalapban lévő hangszóró membránja is rezonálna rá és az ellen is küzdenie kell a hangszórónak.

ha élvezetes zene hallgatást akarsz,nem azt hogy kilométerről hallják hogy jössz. akkor SQ /sound quality azaz hangminőség/ irányzatba érdemes elindulni.

itt 1db komponens szett van elől,mivel így lesz a legprecízebb,így kerülnek legjobban fázisba a hangok.

hangerőre bőven elegendők ha erősítőről hajtod őket és az kötelező ha minőségről beszélünk.

fejnek a sony felejtős,évek óta egy rakás sz ar.

kamerába nyugodtan megveheted de ha fejegység kell akkor pioneer,alpine,jvc,kenwood,clarion és ennyi.

én használt holmikat ajánlom figyelmedbe,főleg erősítő és fejegység terén,rengeteget lehet spórolni velük és adott összegből sokkal jobb rendszer építhető.

olvass kicsit utána az SQ nak,ha úgy gondolod érdekel a dolog,és az az irányzat jó lesz akkor tudunk róla még beszélni,spl és ilyen csillió hangszórós rendszer építése engem nem érdekel igazából,csak hangminőségi.

2016. ápr. 15. 16:02
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod ! :)

Engem mindenképpen a minőség érdekelne.

2016. ápr. 15. 16:20
 3/11 dirtboy ***** válasza:

akkor beszéljük meg hogy mi a keret a teljes rendszerre,mennyire vagy nyitott a használt tárgyak iránt,van e valami kikötés hangszóró méretben vagy jöhet 16cm-es bármilyen beépítési mélységgel,meg tudod oldani?

a költségvetésbe mik tartozzanak bele?

kábelek,esetleg kell új aksi vagy megfelelő indító áramú és idős a jelenlegi is?

zenei irányzat?

mélynyomónál láda típusból milyet kedvelsz,zárt,reflex?

ezeket megválaszolod és akkor tudok utána ajánlgatni

2016. ápr. 15. 16:31
 4/11 A kérdező kommentje:

Irányzat inkább rock zene.

Használt alkatrészek is érdekelnek.

Jelenlegi akkum nem tudom megfelelne e....(nem tudom)

Hangszóró méretet se tudok mondani 16cm szerintem bőven elég.

2016. ápr. 15. 21:00
 5/11 A kérdező kommentje:

mélynomóra márkákat nem ismerem...

Kábelszett mindenre szükség lenne mert nincs..

Én maximum 120ezer forintra gondoltam,ha drágább nem gond

2016. ápr. 15. 21:02
 6/11 dirtboy ***** válasza:
rock az nem egyszerű,legnehezebb stílus,a napokban keresek cuccokat,kicsit el vagyok havazva de szakítok időt rá,hétvégén jelentkezem.
2016. ápr. 15. 21:38
 7/11 dirtboy ***** válasza:

nézzünk pár előre látható költséget.

rca kábel,kell 2db a szetthez ehhez kácsa kce-250-et ajánlok. 12000ft

hangszóró kábel kácsa ls-25 kb 10méter kell 6300ft

hangváltótól magassugárzóig kácsa lsw15,2-3méter elég lehet,attól függ hol lesz a váltó 1000-1500ft

tápkábel,kell kb 6-7méter.

ebből nagyjából 5méter pozitív lesz és kell aksinál negatívhoz és erősítőnél negatívhoz.

áramfelvételt még nem tudni de ha későbbiekben tervezel variálni a hifin akkor én semmi esetre sem mennék 35mm2- alá.

az hifisből 2100ft/m áron megy /gladen/,alternatíva a hegesztő tápkábel,aminek annyi hátránya van hogy vastagabb szálú,vastagabb és kevésbé hajlékony szigetelésű valamint nincs belőle oxigénmentes réz,tehát oxidálódásra hajlamosabb.

cserébe olcsóbb.

számoljunk erre mondjuk 10 000ft-ot.

ajtó szigetelésnek hanno proteckto pf830-at ajánlok.

10-12ezer forint költséget számolhatunk oda is.

ezek költsége kb 23-25ezer forintot tesz ki.

fejegységnek én régebbi szériás alpine-t ajánlok,9883,9855,9887 ezek jó hangúak,sokat tudnak és használt ma már olcsón hozzájuk lehet jutni,relatíve sűrűn fel is bukkannak a piacon.

viszont nincs bennük a mai extrák mint BT-USB-SD kártya olvasás,cserébe aux van amin jó minőségben tudsz lejátszani pl jó DAC-ú eszközről pl ipod.

sajnos nem nagyon találtam most megfelelő árú szettet így boltból ajánlok most még pedig a rainbow slx265 ami úgy gondolom 120 as költségvetésben legjobb lehet rocknál is.

erősítőből sem láttam semmi kimagaslót,semlegesebb hangúval próbálkozhatsz pl van hirdetve egy steg qm120.2.

25ért carsylingon.

az egy kétcsatornás,tehát kell másik erősítő a mélynek.

ez eddig kb 80ezer forint

valami vélemény,ellenvetés?

2016. ápr. 16. 16:52
 8/11 A kérdező kommentje:

Jól hangzik.

Köszönöm, hogy összeírtad nekem.

Nézelődök interneten fejegységet de remélem találok valakit a környéken aki nálam jobban ért hozzá és segít, most olvastam, hogy nem mindegy milyen akksi van az autóban ...stb.. nem akarom elrontani.esetleg Hajdu-Biharban tudsz valakit aki ért ehez a dologhoz.

2016. ápr. 17. 14:05
 9/11 A kérdező kommentje:
mármint olyan téren, hogy elvinném hozzá összeírná nekem az alkatrészek árát munkadíjat hozzáadná és vállalná a beszerelést is
2016. ápr. 17. 14:06
 10/11 dirtboy ***** válasza:

magyarán akkor boltot.

tudok persze,én is oda mentem vásárolni ezt azt,én borsod megyei vagyok.

debrecenben ott van az autóhificity,Zsolti segít össze állítani de természetesen mivel boltja van így használt holmit nem fog neked keresni,max ha viszel akkor azt is beszereli.

érdemes előtte telefonon egyeztetni mert ő szaladgálós,intézi a rendeléseket,saját ügyeit így könnyen előfordulhat hogy ha váratlanul érkelez akkor csak az apját találod a boltban.

mielőtt még oda mész csatlakozz be ide és kérdezz,lehet kapsz ingyen segítséget is vagy olcsó beépítést.

böszörményben is ismerek hozzáértő srácot akinek olyan swiftje van mint neked.

[link]

2016. ápr. 17. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!