Gitáron hogyan helyettesíthetem üveghanggal a g12-n pengetett üveghangot?
Figyelt kérdés
Van egy szám aminek a szólójában g12 bundon lévő üveghangot szólaltatják meg, de így kicsit kényelmetlen. Nem lehet egy másik húron, másik fekvésen lévő üveghanggal ugyanezt a hangot létrehozni?2016. márc. 3. 15:52
1/6 Mojjo válasza:
Ugye a 12. bundon lévő üveghangok magassága megegyezik az ugyanott lefogott, simán pengetett hangok magasságával - ez esetben ez tehát egy g' hang egész pontosan. Csak éppen üveghanggal. Ugyanez a g' hang található a H-húr 8. bundjánál. Tehát ha egy h8 bundot lefogva megpengetsz, a hang ugyanaz lesz - de nem lesz üveghang. Próbáld ki, hallgasd meg, hogy bevállalható-e így, ha nem, akkor sajnos ez van.
Esetleg üveghangként egy egy oktávval magasabb, tehát g" hangot tudsz megszólaltatni, ha az G-húr 5. bundjánál pengeted az üveghangot. Ez sem lesz épp ugyanaz, de ezt is meg lehet próbálni alternatívaként esetleg.
2/6 anonim válasza:
ha elektromos gitár akkor pinch harmonicssal,vagy tapped harmonicssal próbálhatod meg helyettesiteni,de nem lesz ugyanolyan
3/6 A kérdező kommentje:
És a g5 bundon lévő üveghangot?
2016. márc. 9. 17:28
5/6 Mojjo válasza:
Apró kiegészítés - bár értelemszerű, de azért nem árthat elmondani: ahogy az előttem lévő is írja, e15 tapped/pinch harmonics (vékony e húrnál), de csak akkor ha a vékony e húrt lenyomva tartod a 3. bundnál :)
6/6 anonim válasza:
igazad van, de gondoltam ez egyértelmû
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!