Árban nincs nagy különbség, nekem az 54 ezres tetszik kinézetre, de igazából egy kategória a kettő. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes ilyet venni (évekig hegedűltem, de nem vagyok profi, nem konziban tanultam tovább, inkább csak lelkes amatőrnek mondanám magam)? Vagy inkább spóroljak egy ilyenre?: [link]
A Yamahákat is nézegettem, de a fent említett helyzetet nézve enyhe túlzásnak érzek egy 1500 dolláros hangszert. Azért kérdezem, mert nem akarok drágát venni, de sz_rt se. Szóval ne menjen tönke pár hét, hónap után. Mert akkor inkább spórolok az 50 ezerhez még 50-et.
54.000 forint túl olcsó, hogy jó hangú hegedűt kapjál érte. S elektromos hegedűnél nagyon számít, milyen az elektronika.
500 euró fölött kezdédnek az elfogadható hangú elektromos hegedűk. Azon alul nem szép a hangszín, ha két húron játszol berezeg vagy csak egyszerűen csúnyán szól, ha gyorsan játszol nem lehet szaggatottan játszani, mert megint csúnyán szól.
2015. dec. 6. 14:00
2/9 anonim válasza:
Gitárra ez nem mondható el, ott kaphatsz olcsó kategóriában is elfogadhatót. De hegedűnél az olcsóknak másképp van megoldva a felvevő elektronikájuk, s nem szólnak szépen.
2015. dec. 6. 14:05
3/9 A kérdező kommentje:
Jó, de mondjuk mi a különbség akkor egy 577 ezer forintos (SV-255) és egy 256 ezer forintos (SV-130) között, mikor mindkettő Yamaha?
Csak mert akkor inkább spórolok még, és egy profi hangszert veszek.
2015. dec. 6. 21:18
5/9 anonim válasza:
Hát ha furdal a kíváncsiság szerintem vedd meg. Ha nem jön be add el és gyűjtsél jobbra.
2015. dec. 7. 22:31
6/9 A kérdező kommentje:
Annyira nem furdal.... Inkább akkor az akusztikuson "felfejlesztem" magamat előbb. Azért egy elektromos hegedűt eladni nem egyszerű. Nem olyan, mint egy elektromos gitár. Sokkal kevesebben vesebb embert érdekel egy hegedű.
2015. dec. 8. 18:07
7/9 anonim válasza:
Én is sokáig fontolgattam, hogy vegyek egyet, de mikor kiprobáltam, rájöttem, hogy nem tudom rajta ugyanazt megcsinálni, mint az akkusztikus hegedűn. Más mint az akkusztikus, nem ugyanúgy halkul el meg lesz hangosabb, másképp kell kezelni a vonót is. Nem mindenkinek jön be. Mielőtt megveszed, próbálj inkább ki egyet.
2015. dec. 12. 21:50
8/9 anonim válasza:
Szerintem alapvető dolog hogy az ember kipróbálja a hangszert mielőtt megveszi.
2015. dec. 12. 22:14
9/9 A kérdező kommentje:
Ez is érdekes, mert mint mondtam, sokkal kevesebben vesznek elektromos hegedűt, mint pl elektromos gitárt, így sok hangszerboltban nem is tartanak, csak rendelni tudnak, de ahhoz ki kell fizetni az előleget.... (Nem pesti vagyok, de inkább felmegyek Pestre, minthogy kifizessek 20-30 ezret csak azért, hogy kipróbálhassam.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!