Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A gitáron mitől függ, hogy...

A gitáron mitől függ, hogy éppen melyik ujjal kell lefogni az adott bundnál?

Figyelt kérdés
Van erre valami szabály, vagy mindenki azzal az ujjal fogja le egy adott bundnál a húrt, ahol "jólesik" az embernek? Kezdő gitáros vagyok, és nem tudom, mégis van-e valami trükkje ennek.

2015. nov. 15. 04:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Biztos van ott is ujjrend mint a zongoránál, szóval ujjrend alapján.
2015. nov. 15. 06:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Általánosságban jó, ha a kéz minél kevesebbszer vált fekvést. Tehát, ha pl. csak az 1-4. bundokon játszol, akkor célszerű az 1-4. ujjakkal lefogni a megfelelő bundot, nem pedig ide-oda ugrálni, és mindent az 1. ujjal lefogni, még akkor sem, ha ez utóbbi kényelmesebb.
2015. nov. 15. 08:40
 3/4 anonim válasza:
Attól, hogy az előző vagy következő hangot, hogy a legkényelmesebb lefogni.
2015. nov. 15. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Attól függ hogy mit játszol. Ha akkordokat, akkor azért mert majdnem csak úgy lehet. Ha kvinteket, akkor attól, hogy hogyan tudod váltani. Ha lefelé kell menni a fogólapon, akkor érdemes gyűrűs vagy középső ujjaddal lefogni. Ha felfelé kell menni, akkor középső, vagy mutató ujjal. Ha szólót játszanál, akkor lassú szólónál mutató és középső ujjat kell használni. Shreddelősnél pedig úgy, hogy egy ujjad egy fix bundon fogjon le.

Pl 7--9--10 mutató-gyűrűs-kisujj

7--8--10 mutató-középső-kisujj

Tudom hogy nehéz, de érdemes, mert igy lehet gyors szólókat könnyen eljátszani. Csak hát rengeteget kell gyakorolni.

Ezek nagyon nagy általánossában igazak, el lehet térni tőlük, sőt, nem szabad dogmatikusan ragaszkodni hozzá.

2015. nov. 15. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!