Gitáron az F akkordot, hogy tudnám lefogni rendesen?
The House of riding sun című dalt szeretném megtanulni, de az F akkord nem megy...
Amik még benne vannak: Am, C, D, E. És az F...
Esetleg valamivel lehet helyettesíteni?
Hát gyakorold.
Lehet fogni barré nélkül is, ha nem pengeted a mély E húrt.
Találtam róla egy képet. Így már megy, de azért köszönöm.
Egyébként én azt nem értettem, hogyan hagyjak ki 3 húrt az első bundon. :'D Kezdő vagyok. Bocsánat a hülye kérdésért.
Tudom. :D
De a táblázatokban csak az első és utolsó húron van pötty az első bundon amit le kéne fogni rendesen. És ezért kellett a kép, hogy megértsem :D
Utolsó: lehet. De nincs pénzem tanárral egy. Kettő apám nem tanít meg. Ha szarul fogok megtanulni ez van. Amennyire lehet megtanulok így, mert szeretném. De nincsenek nagy álmaim, hogy pl fellépjek vagy valami. Nem. Ahhoz tanár kellene.
Igazából az én célom az, hogy elérjek valamit egyedül is az életben.
A képen, amit linkeltél a mutatóujj végigfekszik az első bundon, a pöttyök a megszólaltatott hangokat jelzik. Barré nélkül is lehet F-et fogni, csak akkor nem lesz olyan szép, telt a hangzása:
Egyébként érdemes először csak a mutatóujjat erősíteni, hogy önmagában végignyújtva a gitányakon, az összes húr tisztán szóljon. Ha ez már megy, akkor pakold mellé a többi ujjat is. Csak kondi kérdése, az meg a gyakorlással jön meg.
figyelj arra, hogy a húrokat jó helyen fogd le, tehát a két bund közötti távolságnak kb. a gitártest felőli kétharmadánál. Fekvésnél ez fokozottan érvényes. Gyakorold külön azt is, hogy a már ismert alap akkordokat (E, A, D) középső, gyűrűs- és kisujjal fogd el, az is jól rá tud vezetni az F-re (és a B-re, Disz-re)
Ennél a számnál az teljes 6 húros F-et szeritnem nem tudod kikerülni, de ne is akard. Nem bonyolult, ha gyakorlod, előbb-utóbb ki fogja adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!