Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitár szólózás hogyan?

Gitár szólózás hogyan?

Figyelt kérdés
Kb 3 éve gitározok de például saját számhoz gitárszólót vagy csak ha megkérnek hogy pl improvizáljak egy szólót nem tudok.Kerestem a neten ezzel kapcsolatos oldalakat de a Pénzes-féle gitáriskolán kívűl(ami nekem sajnos túl bonyolult) mást nem találtam.Érdekelne hogy mi ez a "skálafok"...pl a pentaton skála 4.foka.A pentaton,dúr,moll skálát megtanultam de még mindig nem vagyok tisztában a dolgokkal meg persze ha ezeket játszom folyamatosan nagyon gyorsan unalmassá válik.Valaki tudna nekem tippeket adni,illetve olyan oldalt ahol ezeket leírják viszonylag egyszerűen? Előre is köszönöm szépen!

2015. aug. 20. 16:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Youtube-on nagyon sok gitár tutorial van. Szerintem ha ezeket a kulcsszavakat beírod, találsz videókat.
2015. aug. 20. 17:00
 2/7 anonim ***** válasza:
24%
Ne gondoldd túl. Csak játssz. Ha megkérnek hogy imprózz, akkor nem gondolkodni kell, hanem játszani.
2015. aug. 20. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
A skálát azért kell megtanulni, hogy a füledbe másszon, hogy egy bizonyos zeneszámra milyen dallamvilágot tudsz felépíteni improvizálással. Tehát nem azért kell megtanulni a skálát, hogy majd összevissza pengetem a hangjait, hogy ne legyen sablonos, s az lesz az improvizáció. Dallamot kell pengetni, ami a fülnek szép, nem randomra keverni a hangokat. A dallamot magadtól úgy tudod létrehozni, ha meghallgatsz és nemcsak meghallgatsz, hanem megtanulsz szólókat zeneszámokból, s megismered a különböző motívumokat, amiket mások játszanak.
2015. aug. 21. 20:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nem tudsz angolul akkor nem nagyon fog menni, mivel a legtöbb oktatóvideó angolul van. Azokból viszont vannak nagyon jók, ajánlom a licklibrary és guitarjamz videóit, igaz ezek többnyire vagy fizetős oldalakon vannak, vagy DVD formában, de egy kis ügyes kalózkodással meg tudod őket szerezni (mondjuk én nem sajnáltam a guitarjamzre a péznt, 20 euró volt 1 hónapos hozzáférés, több mint 1000 jól összerakott videóhoz).

Ha netről nem fog menni, akkor 2 lehetőséget látok: vagy elmész gitártanárhoz, vagy pedig összeismerkedsz gitárosokkal és tűlük kérsz tanácsokat.. szóval próbálsz minnél több információt összegyűjteni...

A második hozzászóló nagyon könnyűnek állítsa be az improvizálst, de valójában évekig is eltart amíg eljutsz egy bizonyos szintre... és ehhez sok elméleti dolgot is meg kell tanulnod

2015. aug. 22. 13:44
 5/7 anonim ***** válasza:
22%

4#

"Tűlük", "állítsa", "minnél"...

2. válaszoló vagyok. Nem állítom be könnyűnek, sok tapasztalat kell hozzá, és sok szám tanulás, viszont elég hozzá egy nagyon alap elméleti ismeret. De egy dolgot sosem szabad: túlgondolni és gondolkodni imprzovizálás közben.

2015. aug. 22. 14:28
 6/7 apukam válasza:
En be is iratkoztam a penzesfele gitarsuliba es ugy is nagyon bonyolult tud lenni. Nemveletlen van zene foiskola muveszet stb. A tanarom se magyarazta tul azt mondta csinaljam amit kell es majd raertek-raerzek. Sajna nem volt affinítasom.
2015. okt. 11. 14:15
 7/7 apukam válasza:
En be is iratkoztam a penzesfele gitarsuliba es ugy is nagyon bonyolult tud lenni. Nemveletlen van zene foiskola muveszet stb. A tanarom se magyarazta tul azt mondta csinaljam amit kell es majd raertek-raerzek. Sajna nem volt affinítasom. Nekem leginkabb az segít ha daloka dallamokat probalok lepotyogni de persze azert skalazgatni is szoktam.
2015. okt. 11. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!