Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mit gondoltok a rendszeres...

Mit gondoltok a rendszeres zenehallgatásról? A kevesebb több?

Figyelt kérdés

Az internettel megnyílt a zenék tárháza. Szerintetek mennyire káros a túlzott tartalomfogyasztás?

Mmint egyik oldalon ott van az, hogy monotonitás helyett minden nap új hangzást, dallamokat hallasz, nem szűkülsz be. Viszont a másik oldalon ott áll az, hogy a nagy választék miatt elveszhet a zene (vagy egy-egy szám) valódi értéke.

2015. aug. 12. 15:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Mmint egyik oldalon ott van az, hogy monotonitás helyett minden nap új hangzást, dallamokat hallasz, nem szűkülsz be."

Óriási a váalszték, én mégis azt hallgatom, amit szeretek. Lehet, hogy hallo kegy nap 1-2 új számot, de az melett megvannak azok, amiket angyon szeretke, és azokat hlalgatom. Mások is így csinálják.

Ha megtetszi kegy szám, képes vagoy kegész nap azt hallgatni. És még lehetne ragozni.

SZóval ahány embe,r annyi féle ízlés a zenehallgatás terén.

Így is annyi a dolga az embernek ,hogy meghallgat valamit, és eldönti, megéri-e tovább foglalkozni vele.

Mivel pedig rnegeteg "zenész" van, ezért jónak kell lenni, hogy kitűnj ,vagy hogy legalább meghallgassanak - jó, persze vannak borzalmas szemét "zenék" is, de ez lenne ugye a "lgjobb" út, az értékek keresése és fogyasztása.

Ami pldául nekem fontos egy zeneszámnál: hangszeres kíséret, vagy számomra kellemes ének, vagy leglaább elfogadható szöveg. Illetve ezek keveréke.

2015. aug. 12. 15:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet avval, hogy káros lenne a rendszeres zenehallgatás. Szerintem csak jó hatása van, boldoggá tesz, kikapcsol, elgondolkodtat, egy igazán jó szám meg katartikus élményt is nyújthat. Az, hogy bővült a lehetőségek tárháza csak azt jelenti, hogy te választhatod meg azt ami neked tetszik, nem pedig a számodra elérhető 3 bakelit lemezt hallgatod rongyosra. Az igaz, hogy az összes szám különleges értékű lesz emiatt, de szerintem ugyanez elérhető ma is. Vannak olyan örök kedvenc számok, amiket mindig magammal hordok és van egy pár amit félre teszek néha egy időre és a helyükre újak kerülnek. Szerintem ez egy egészséges egyensúly, ami az internet nélkül lehetetlen lenne. Az örök kedvenceimet meg ennél jobban már nem bírnám megbecsülni, szinte leáll a világ, ha elindulnak, csak a zene számít, csak az létezik:)
2015. aug. 12. 19:18
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem a rendszeres hallgatásra szerettem volna célozni, hanem hogy mennyire lehet káros a "mértéktelen" tartalomfogyasztás.

Én például nagyon szeretem a zenét, de sokszor azt veszem észre, hogy a bőség miatt néha nem is hallgatok végig egy számot, vagy csak berakom a háttérbe, vagy éppen hiába jó szám, sosem (vagy csak nagyon ritkán) hallgatom újra.

2015. aug. 12. 19:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Amint láthatod el lehet ezt kerülni, én például végig hallgatom a számokat. De régen is simán csak háttérzaj volt néhány embernek, még ha nem is mindig. Régen is átnyomtak egy számot. Ez a felhasználótól függ, nem hiszem, hogy a megfelelő zenével és akaraterővel nem lehet ezt az amolyan "igénytelenséget" elkerülni. Szerintem nálad az a baj, hogy nem találtad még meg azt a zenei stílust, előadót, ami igazán fog tetszeni. Amit majd nem vágsz félbe, megbecsülsz. A nagy választék ebben is segít, hogy egyszer találj ilyet. Én például a metálban találtam ezt meg, pár éve tudom csak mi az igazán jó zene, az ami magával ragad teljesen. Előtte én is csak úgy hallgattam valamit amit a többiek, de úgy igazán nem mozdított meg bennem semmit.
2015. aug. 12. 20:02
 5/8 anonim válasza:
Az egy tök normális dolog, hogy az, amit ismersz már nem annyira izgalmas a számodra. Ez nem azt jelenti, hogy a szám rosszabb lenne, csak azt, hogy tudod a szövegét, a dallamát, stb., ezért nem tud újat mutatni. Szerintem ez is szükséges ahhoz, hogy rengeteg féle zenét hallgass meg, mert hogyha van egy pillanatnyi kedvenced, akkor azt hallgatod és nem igazán nyúlsz más zenék, stílusok irányába. Csak azt hallgatod és kész. De miután hosszú idő után visszatérsz az adott számhoz, sokkal több élményt nyújthat, szerintem.. ^^
2015. aug. 12. 20:07
 6/8 A kérdező kommentje:

A stílusomat már megtaláltam egy 5-6 éve, már kissé túlzottan is beszippantott, éppen a műfaj hatalmas változatossága fogott meg. Meg persze maradt pár régi nagy név, akiket még ma is szívesen hallgatok, mert egyedi amit csinálnak.

Igazából én sem érzem azt egyelőre, hogy belefásulnék a zenehallgatásba, inkább csak kisebb hullámvölgyek vannak.

Aztán hogy mi lesz 10 év múlva, azt sajnos még nem tudom (én kívánom, hogy 65 évesen is zenén éljek).

Csak azért tettem fel ezt a kérdést, mert 1-2 interjúban olvasgattam hasonló véleményeket, meg persze saját tapasztalat is. Én például nem is a zenénél, de mondjuk a különféle (keleti-nyugati) sorozatok habzsolását (=sorozatfüggőség) tartom egy elég káros dolognak. Ezért is voltam kíváncsi a véleményetekre.

2015. aug. 17. 15:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha már a stílusokról beszélünk - hogy élitek meg azt, hogy sok helyen (bár nem mindenhol) csak a kommersz zenék mennek? Az utóbbi időkben egyre inkább elkezdett zavarni, hogy olyan zenét, amit én is szívesen meghallgatok, alig megy.

Nagyon jól tudom, hogy senkit nem érdekel, hogy mit hallgat a másik.Nem is azt szeretném, hogy mindenhol a kedvenc zenéim szóljanak (sőt!). Inkább attól kapok herótot, hogy rengeteg ember kissé igénytelen zenei téren (pedig minden eszköz adott), és kommersz't hallgat, minden mást pedig elvet. Én például igyekszem mások zenéit meghallgatni, értékelni magamban, még ha sejthető is, hogy nem az én asztalom.

2015. aug. 17. 15:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Zavarni maximum annyiban zavar, hogy azok a barátaim akik a rádióban adott slágereknél nem jutottak tovább hangosan hallgatják a számomra sokszor értékelhetetlen zenét. Ameddig meg tudom oldani, hogy netről, cdről stb olyan zenét hallgassak ami számomra is élvezhető addig mehet a szenny a rádióban:)
2015. aug. 17. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!