Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mar nem szeretem a Nirvanat?!...

Mar nem szeretem a Nirvanat?! Tobbi lent.

Figyelt kérdés

Miota kb 1-2 eve megjelent a tumblr-on a hatalmas imadat ez irantes tiszta tomeg lett elkezdtem tavolodni tole..armint tenyleg regen imadtam pont kb 2 eve, minden annyira jol meg van fogalmazva es az osszes erzelem...

Viszont a minap is egy pi*a one directionos kiosztott, miutan elovasta a Wikipediat a Nirvanarol es meghallgatott ugy 10 szamot es neki ez mennyire tetszik....es remeli en nem vagyok, olyan pic*a, hogy a Smells like teen spirit a kedvenc szamom, mert az olyanok milyen felszinesek mar....es azt hitten komolyan felrugom

De amugy meg ugy erzem nincs jogom predikalni, h ki milyen zenet hallgasson, de ez annyira idegesit! Hogy minden hulyenek eza kedvenc bandaja uristen -_-

Mar a Nirvanas polomat sem akarom felvenni, mert nem akarok ilyen idiota lenni, mint ok!:(

2015. júl. 31. 15:07
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Maga Kurt, ha ismered az eletet nem a divatdepis kategoria volt...nem tudta feldolgozni a szulei valasat, es csunya dolgokon ment keresztul peldaul, mikor az anyja kidobta vagy hajlektalan lett...

En pont az ilyen divatdepis mai tumblr ri biket utalom...

Arrol szolt a Nirvana, hogy Kurt mennyire at tudta adni a fajdalmat a kozonsegnek!

Engem pont az ennek hatasara mi is vagdossuk magunkat esdrogozzunk dolgot nem viselem..

Az hergel nagyon, hogy ez a lany pont ilyen egyik nap meg minden happy utana megtalalja a Nirvanat tumblizas kozben es jajj masnap, de depis!!

Nem tudom regen mit jelentett pl egy Nirvana polo az utcan, de mostansag divatrockerseget es kezvagdosast

Es en akarmennyire imadom tenyleg nem veszem fel.meg a polot sem, mert nem akarok ehhez a csoporthoz tartozni!

2015. júl. 31. 19:18
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

nem jártam utána külön cobain életének, mert nem foglalkoztatott soha, de mivel a csapból is ő folyt, ezért annyit tudok róla, mint bárki.

ez a nem tudta feldolgozni az ősök válását, nehéz időket élt meg, hát nem tudom... muddy waters is elég nehéz időket élt meg, a blues zene eleve a panaszkodásról szól, de mégsem ez a nyifinyafi stílusú szenvelgés, amit cobain elővezetett.

cobain egyáltalán nem tudta átadni a szenvedését a közönségnek, hát épp ez az. ha meghallgatsz néhány david bowie-számot, aki szenvedett egy sor mentális zavartól, na ő át tudja adni, de nem ilyen leharcolt, heroinista, szenvelgő stílusban. a közönség leszarta cobain szenvedését egészen addig, míg a mainstream média el nem kezdte tolni. ezután magyaráztak bele mindent, olyan dolgokat is, amik amúgy nincsenek is ott.

'94-ben ugyanazt jelentette a nirvana poló az utcán, amit ma. divatlázadó tiniket, akik magukat komoly kívülállóknak hiszik, holott éppen a legkomolyabb árral úsznak együtt. mi csendesen vigyorogtunk rajtuk jó darabig, ugyanis akkoriban épp felfedeztük magunknak a klasszikus rockot és a punkot. az elsőből a zeneiséget, a másodikból az igazi lázadást kaptuk meg, nem azt a konzervet, amit a nirvana adott.

aztán amikor már annyian lettek a nirvana pólós gyerekek az utcán, mint az ávósok meg a gestapo annak idején, akkor kezdett eléggé irritálni bennünket a jelenség és ez az egész konzumlázadás, ami kialakult körülötte.

2015. júl. 31. 19:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Hitler sokkal rosszabb ember volt, mint a tumblr-es divat Nirvana-sok. És evett kenyeret. Akkor most nem fogsz kenyeret enni eztán? :)
2015. júl. 31. 23:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy olvasom annak kibas zott embernek a valaszait aki sza rt sem tud a Nirvanarol elkap a szomorusag...borzalmas hogy hogy alazza Kurtot, szanalmas..mond te mi a fas zt ertel el?:) Nem szolom le a vandireksont mert van aki azt szereti van aki a Nirvanat ez igy jo..de az hogy te elmondod minden sza rnak na ez a gaz! Fogadd mar el legyszives hogy van aki azt szereti..es amugymeg a Grunge-nak pont ez volt a lenyege hogy 'sza rul' szoljon, hogy egy igazi mocskos hangzast hozzon letre..Kurt nek is ez volt a celja. De hogy a kerdest is megvalaszoljam:DD

Engem is idegesitenek azok a riba ncok akik pi csa gatyaban es Kurt Cobaines vagy Nirvanas poloban jarkalnak..de vedd fel a polot nyugodtan..velem is volt mar hogy rajtam volt a polo es egy masik csaj amikor meglatott elmondott mindennek:DDDDD

De nem nagyon erdekel az aki tenyleg egy verbeli rajongo tudni fogja hogy nem csak egy kibas zott pozer vagy:)

Sza rd le hogy mit gondolnak es vedd fel es ha beszolnak a ri bancok rohogd szembe oket es menj tovabb.

2015. aug. 3. 23:49
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

nahát, kitört a nyáriszünet, vagy mi van? Lilu08, vagy ki a halál megmutatta, hogy milyenek is a nirvana tinédzser rajongói. remélem, rohadt büszke vagy, hogy ilyen mocskos a pofád 12 éves létedre. anyu tudja? :)

"mond te mi a fas zt ertel el?"

lássuk:

veled ellentétben tudok írni.

veled ellentétben zenélésből élek immár 25 éve.

veled ellentétben felnőtt vagyok, és már akkor hánytam a nirvanától, amikor nemhogy te nem léteztél még, de anyucid is csak éppen először pippantotta le apucid..

veled ellentétben kijártam a gimnáziumot.

veled ellentétben családom van.

veled ellentétben nem állok be a sorba és nem hordom pólókon, szánalmas szendvicsember módjára egy elcseszett tucatzenekar marketingesek által kitalált merchandising pólóját. ezeket mind :)

és divatkirály tinihős cobain mit is ért el? ja, igen. egy halott, narkós médiarocksztár, akiért holtában olyan egységsugarú gyerekek rajonganak, mint te. hát ez aztán tényleg kimagasló teljesítmény :)

el kell keserítselek, de te még csak nem is vagy igazi nirvana-rajongó. aki olvasta a nirvana szövegeit, az nem égeti utána magát ilyen stílusú, ovis beszólogatással. ők inkább sznob, tudálékos módon, okoskodva próbálnak pattogni - persze hiába, mert blöfföt csak blöffel lehet megvédeni.

"es amugymeg a Grunge-nak pont ez volt a lenyege hogy 'sza rul' szoljon, hogy egy igazi mocskos hangzast hozzon letre.."

jól van, szépen meg van ez ideologizálva, de azért arról tudj, hogy ezek a csávók nem tudtak a hangszeren játszani. azért szól "mocskosul", mert szimplán rossz, zenei igénytelenség. mintha ráfosnál egy festményre, aztán azzal próbálnád meg eladni, hogy ez mocskos. tényleg mocskos, de szar is.

ha grunge-ot (amit kis g-vel írunk, lévén főnév, és amúgy nem is egy külön zenei műfaj, hiszen csak alternatív popzenébe oltott punk-hard rock keverék) akarsz hallgatni, ajánlom a soundgardent. minden tekintetben sokkal jobb, mint a pozervana. tudnak játszani a hangszereken, van kohézió a dalokban, értelmesek (és nem nyafognak) a szövegek és chris cornell valódi rockénekes.

továbbiakban nem szándékozom kisgyerekek felszabadult flame-elésére reagálni, mert egyrészt az ő szövegük már eleve tartalmazza mindazt, amiért a nirvanát a maga korában, és manapság is utálni lehet, másrészt nem fogok időt szánni arra, hogy a cukortól és a nyáriszünettől felgyülemlett energiákra bármilyen replikát is megfogalmazzak. ha értelmes ember kérdez/ír, mint a kérdező, akkor szívesen reagálok.

2015. aug. 4. 02:14
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

A zenész úr válaszára szeretnék egy-két dolgot reagálni. Én szeretem a Nirvana stílusát és zenéjét és az biztos, hogy Kurt sokszor túlzásba vitte a mondanivalóját néhány durva dalszövegben, de ettől függetlenül volt jó pár olyan szám, amiben igenis lehetett látni, hogy van tehetsége az íráshoz pl: Pennyroyal tea.

Nem az Ön véleményébe akarok belekötni, mert minden tisztelem jár annak, aki a zenei szakmában ilyen régóta jelen van.

Többségben nem Nirvana stílusú zenéket hallgatok, hanem inkább a punk-rockot szeretem, főleg a Ramonest, ami hatalmas nagy hatással volt rám, hogy én is elkezdjek zenélni és hihetetlen nagy örömöt és boldogságot tudnak átadni a dalaikkal. De ugyan úgy szeretem a rockot és a hard rockot is. Személy szerint az egyik kedven számom a Led Zeppelin-Stairway to Heaven. Emellett persze több régebbi zenekart is szeretek, de nekem ott van a Nirvana is. Persze tudom, hogy Önhöz hasonlóan sokan nem szeretik, de én szeretem Kurt hangját és Dave dobolási stílusát és őt azért én nem nevezném tehetségtelennek, hisz a Nirvana után kitudott a "nirvana dobosa" címke alól emelkedni és saját bandát alapítani és szerintem a Foo Fighters is egy eléggé tehetséges banda, akik jó számokat nyomnak. Persze lehetne ezeken évekig veszekedni :)

A kérdésre válaszolva engem is idegesít, hogyha valami 21. századi divatmajom szökevényen meglátok egy Ramones pólót vagy bármi olyan banda logót, amiről sejtem, hogy annak a bizonyos illetőnek, aki azt hordja nulla fogalma van a jelentésével. Én ilyenkor nem robbantom ki a nagy hisztis tini lány vitát, mert abból eléggé látszik, hogy a "megsértett" illető is nagy valószínűséggel divatmajom, hanem inkább megkérdezem az illetőtől, hogy tudja-e mit jelent a pólója és megmondom neki, hogy ezt annak kéne hordania, aki tényleg szereti azt a bizonyos bandát. :)

17/L

2015. aug. 20. 03:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!