Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért olyan befutott zenekar...

Miért olyan befutott zenekar világszinten a Nightwish? Mi olyan magukkal ragadó a számaikban? (azoktól kérdezem, akik szintén hallgatják)

Figyelt kérdés

Csak mostanában kattantam rá a zenekarra, eddig a rock nem igazán jött be. Igazából azért tettem fel a kérdést, mert magamnak sem tudom megfogalmazni, hogy mi hengerel le annyira a zenéjükben. Főleg ez az új albumuk, az Endless forms most beautiful, ebbe nagyon beleszerettem. Olyan vad, de mégis szép vagy nem is tudom, az egész :D Meg úgy összességében ez az összes számukról, ami eddig tetszett, elmondható. És minek köszönhetik a sikerüket, mert már pár éve azért megvan a zenekar, jól működik és sikeres is (míg sok, pláne magyar "zenekar" eltűnik a süllyesztőben hamar)? Az új énekesnőjüknek is szerintem nagyon jó hangja van.

Ti mit szerettek a zenéjükben?

2015. jún. 17. 01:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Én 2000 óta vagyok rajongó, hogy mi fogott meg a zenéjükben? A 'Wishmaster' albumot hallottam tőlük először, és már rögtön az albumnyitó dalukkal első hallásra beléjük szerettem, az egész albumot tátott szájjal hallgattam, Tarja hangjától meg kirázott a hideg, teljesen olyan zene volt amihez még hasonlót se hallottam soha előtte. Szerelem volt elsőre, azóta is tart. Múlt héten is voltam 2 Nightwish koncerten, júliusban is megyek kettőre. :)

Sikerüket minek köszönhetik? Az egyik az, h nagyon sokat koncerteznek. :) A másik, h nem töltelékzenét adnak ki a kezük közül - értsd alatta minden számukból kihozzák a legtöbbet, nem csak összedobják mint a legtöbb formáció, igényesek zeneileg és a dalszövegek is nagyon szépek, sőt Tuomas sajátságos módon fejezi ki magát dalszöveg írás közben, míg sok más zenekarnál a dalszövegek tele vannak klisével. Ő gyakran a saját gondolatait, vagy vele történteket írja meg a számokban, míg más zenekarok (pl. Within Temptation) a piacnak írják a számaikat, vagyis olyan számot írnak, amikről "hallani akar" a nép.

A másik dolog, amiért nem tűnnek el a süllyesztőben, pont az, h nem hagyják magukat eltűnni a süllyesztőben. :) A zenekarok úgy szoktak eltűnni a süllyesztőben, h csinálnak pár albumot, aztán mikor már megszedték magukat hazamennek, hátradőlnek a székben és nem csinálnak utána semmit, vagy abbahagyják a zenélést --> így eltűnnek. Tuomas meg folyamatos mozgásban tartja a zenekart, ír egy albumot, utána felveszik a dalokat, megjelenik a lemez, elmennek turnézni, majd ha véget ér az egész, hazamegy és megírja a következő albumot és így tovább. Már iskolás kora óta ezt csinálja megállás nélkül. :)

És a siker természetesen annak is köszönhető, hogy tehetségesek a tagok és zenekarban mindenki tudja mi a dolga. Előfordult már, h bizonyos tagok a zenekarban nem voltak alkalmazkodóak, vagy külön törvényeket akartak kierőszakolni maguknak, ezektől a tagoktól mindig megszabadultak, hogy ne húzzák le a zenekart és a többiek munkáját.

2015. jún. 17. 14:53
 2/3 anonim ***** válasza:
tökéletesen egyet értek az előttem szólóval. sokan haragszanak Tuomasra, amiért sorra rúgta ki a tagokat. én ezt sose róttam fel neki. úgy gondoltam, ő tudja, mit miért tesz. és lám, igaza van. aki nem odavaló, nem teszi oda magát 1000 százalékig, hanem nyavalyog, hogy "nem akarok ebbe az országba menni, beteg a gyerek nem tudok menni, nem akarok a rajongókkal fotózkodni"... vagy éppen nem hajlandó próbákon megjelenni, mert istennőnek képzeli magát, és nem beszél a többi taggal hónapokon keresztül azoktól az egyénektől meg kell szabadulni. egy ilyen hírnévnek örvendő banda csak akkor tud sikeresen működni, ha a szekeret együtt húzzák, mindenki egyformán kiveszi a részét, és megoldják a konfliktusokat (ha vannak) és nem a szőnyeg alá akarják söpörni.
2015. jún. 17. 18:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem az első szám amit hallottam az a sleeping sun volt még ifjú lányka koromba. Tarja hangjába meg a zenébe elsőre beleszerettem. Aztán jött a többi szám és talán nem is tudok olyat mondani ami ne tetszene.

Amit imádok benne hogy rengeteg különféle hangszer szólal meg és az ahogy egy számon belül képesek váltani a lágy és a keményebb dallamot az valami csodálatos és nagyon profi, meg szerintem egyedülálló is.

Mondjuk én a régiek rajongója vagyok, a régi számokat hallgatom jellemzően de tetszik az Endless forms... album is nagyon.

Mindig van egy-egy szám amire épp rákattanok, most épp a Moondance-vel kelek, fekszek, dolgozok :) - az is, zseniális ahogy váltakozik a tempó :D

2015. okt. 21. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!