Milyen gitárt vegyek?
Ez sok mindentől függ. Szerintem hasonló cipőben jársz mint amiben én voltam ebben a korban, ezért megpróbálom átadni a tapasztalataimat :) Nem kötelező tanárhoz járni, én sem voltam tanárnál egy percet sem, lényegében youtuberol tanultam meg gitarozni, rengeteg "cover" videót néztem és gyakoroltam. Viszont sokat tud segíteni, ha van az ismerőseid között olyan akitől tudsz tanácsokat kérni, vagy az alapokat meg tudja mutatni. Például hogyan tartsd helyesen a gitárt, hogyan pengess helyesen, és hasonló olyan dolgok, amiket nagyon könnyű rosszul megtanulni, hozzászokni, és később a hátrányoddá fognak válni. Noss a gitár. Ha tényleg rock zenét szeretnél játszani, felejtsd el a nylon húrt. Feltételezem, hogy elektromos gitárra gondolsz. Sokak szerint előbb akkusztikus gitáron kell megtanulni, ez teljesen nonszensz. Ha nem szeretnél rá sok pénzt költeni, akkor megpróbálhatsz használt gitárok után nézelődni, mert sajnos 20 ezer alatt, új gitárt, amin tanulni is jól lehet, nehéz találni. Ha újat szeretnél, szerintem nézz szét a Cort márkájú gitárok között, 30 körül vannak a belépő szintűek, és szerintem a kezdéshez megfelelnek. pl ez: [link]
Mivel kezdő vagy és nem szánsz rá sok pénzt, nincs sok választási lehetőség :) én is egy stratocaster formán kezdtem, nekem bevált. Ha később keményebb zenéket szeretnél majd játszani, ajánlom hogy cseréld le a húrokat, pl egy Earnie Ball szettre, azok tökéletesek rock/metál számokhoz.
Az hogy mennyi idő megtanulni, csak tőled függ. Van akinek 2 hónap, van akinek 2 év. És persze attól is függ hogy milyen szinten szeretnél megtanulni gitározni. Amikor én elkezdtem, naponta legalább 2-3 órát gyakoroltam, bevonzott, és nem is akartam abbahagyni. Nekem kb másfél év volt mire olyan szintre értem, hogy elkezdtem bandázni, ekkor már pl mentek a komolyabb solok, (Master of Puppets, Ride the Lightning) és technikák. Tanár nélkül.
Röviden :
Ennek ellenére én ajánlom, hogy menj el tanárhoz, legalább az elején, hogy megtanítson az alapokra, próbálj olyan tanárt keresni, aki hasonló gitárstílust tanít mint amit te játszani szeretnél és közöld vele a célodat. Utána magadtól fogsz tudni fejlődni a saját tempódban. A Cort gitár szerintem megfelelne neked, és gyakorolj sokat!
Köszönöm a választ :)
Közben jobban beleástam magam és arra jutottam, hogy egy western gitárt veszek, majd ha már megy, akkor elektromosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!