Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van itt olyan lány aki él-hal...

Van itt olyan lány aki él-hal a metálért és az olyan zenékért, ahol a gitáré a főszerep?

Figyelt kérdés

Gondolok itt például Progresszív metálra (Dream Theater), Thrash metálra (Megadeth és társai), Heavy Metalra (Iron Maiden), esetleg Death Metalra, Technical, Melodic Death Metalra (Children of Bodom), Progressive Death Metala (Between The Buried And Me), esetleg neo-klasszikus metálra...

Instrumentális zenére, Instrumentális Rock-ra és Metalra, mint Joe Satriani, Steve Vai, John Petrucci, esetleg John 5 és még sok ezren...

És persze rockra, klasszikus rockra, progresszív rockra (Pink Floyd), hard rockra stb...

Erre lennék kíváncsi :) Mert én még egyel se találkoztam, és szívesen beszélgetnék a Ti nézeteitekről ezekkel a zenékkel kapcsolatban...

2010. febr. 21. 14:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nagyon régóta tanulom, ahhoz mérten sajnos nem vagyok túl jó szinten, bár nem is ismerek túl sok jó női gitárost. Egyedül talán Lori Linstruth jut eszembe. (Nem tudom jól írtam-e a nevét.)

Viszont zeneakadémiáraj árok, zongorával és énekkel, így a skálákat nagyon jól ismerem és értelmezem.

2010. febr. 21. 16:40
 22/28 A kérdező kommentje:

nem hát, mivel nem egy nagy riffer, viszont azok a 7húros arpeggiok elképesztők...

Jato Unit, Miles of Machines... Kedvenceim.

Chris Boderick se tud ott kibontakozni, ő elég sokszínű, hallgattam egy-két klasszikus művét, hát borzalmasan jók! 8ujjas tapping hmmm. :) És hát alapból is elég jól tappingel. Jeff Loomis inkább egyszínű, ő leginkább a neo-klasszikus metálban tud érvényesülni. Egyébként amikor letöltöttem a teljes Zero Order Phase-t, csalódtam.. Eléggé egy kaptafára épül az egész, a fentebbi 2 szám kiemelkedő, a többi már csak ugyanolyan neo-klassz zúzás.

2010. febr. 21. 16:41
 23/28 A kérdező kommentje:

ne add fel, te leszel a kivétel :)

Mi az hogy megbélyegzed magad hogy "áh amúgy sincs túl sok jó női gitáros.."

Attól még te küzdhetsz, hogy azzá válj :P

Gitározás nem nem alapján megy, hogy "hát ez férfizene, nőknek alapból nem mehet jól". Dehogynem, te döntesz!

Én nem akarok nagy gitáros lenni, már úgy értve hogy magam alkotok, nem is ismerek sok skálát, nem ismerem fel sem a hangokat sem a hangközöket, mert nem járok szolfézsra.

Csupán magam kedvéből szeretnék gitározni, hogy ha majd kedvem tartja elzúzok valamit. Nincs meg a kellő motiváció amúgy sem.

A mostani célom Symphony X - Serpent's Kiss 2 főriffje. Igazából már sztem elektromoson menne, klasszeron még nem mert nem olyan erősek az ujjaim hogy a hammer-on részeket meg tudjam csinálni, főleg olyan magas húrokon elhalnak...

2010. febr. 21. 16:48
 24/28 anonim ***** válasza:
kedves kérdező én is eljutottam arr a szintre hogy úgy tegyem fel a kérdést h "van e itt olyan lány.." hiszen ma már a lányok köréből eltűnik az igényes zene. 18 éves fiú vagyok a kedvencem a Beatles, de hallgatok még Pink Floyd, Jimi Hendrix, Doors, Elvis, Depeche mode, Bob Dylan és hasonló együtteseket. kevés már ilyen embert találni:D tuctuc meg a tektonik a divat.
2010. máj. 3. 21:57
 25/28 anonim ***** válasza:
Lány vagy vagy fiú? (Egyáltalán nézed még a válaszokat?)
2010. júl. 12. 00:30
 26/28 A kérdező kommentje:

Szerintem egyértelmű hogy fiú vagyok. De nem ez a lényeg. Nézem, persze, néha :)

Miért?

2010. júl. 13. 10:50
 27/28 A kérdező kommentje:

Egyébként. lehet hogy én még aktív vagyok de hogy más nem az, az biztos :)

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani hogy rávezettetek a Kalisia-ra meg Persefone-ra, azóta messze ezek a kedvenceim, olyan durva szerkesztettség van bennük hogy egyszerűen belegondolni is szörnyű :D Kifejezhetetlenül jó mind a kettő!

2010. aug. 17. 10:02
 28/28 anonim ***** válasza:
én imádom :)
2013. aug. 23. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!