Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van itt olyan lány aki él-hal...

Van itt olyan lány aki él-hal a metálért és az olyan zenékért, ahol a gitáré a főszerep?

Figyelt kérdés

Gondolok itt például Progresszív metálra (Dream Theater), Thrash metálra (Megadeth és társai), Heavy Metalra (Iron Maiden), esetleg Death Metalra, Technical, Melodic Death Metalra (Children of Bodom), Progressive Death Metala (Between The Buried And Me), esetleg neo-klasszikus metálra...

Instrumentális zenére, Instrumentális Rock-ra és Metalra, mint Joe Satriani, Steve Vai, John Petrucci, esetleg John 5 és még sok ezren...

És persze rockra, klasszikus rockra, progresszív rockra (Pink Floyd), hard rockra stb...

Erre lennék kíváncsi :) Mert én még egyel se találkoztam, és szívesen beszélgetnék a Ti nézeteitekről ezekkel a zenékkel kapcsolatban...

2010. febr. 21. 14:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Scar Symmetry legutóbbi albumáról mi a véleményed egyébként? SOkan azt mondják az új énekesek miatt szar lett, de én épp ellenkezőleg látom. Iszonyat erő van abban a két srácban.
2010. febr. 21. 16:26
 12/28 A kérdező kommentje:

hát egy stílus egy stílus, ez nem annyira szubjektikus alapú.

A progresszív haladó zene, több témából válogat, gyakoriak az ütemváltások, a szünetek, változatos, általában hosszú, gyakoriak a 8percnél hosszabb számok.

Nagyjából ezek az ismertetőjegyei. Ezek szerint pedig a DT nagyon beleillik.

Ha már a DT-t se ismered el progresszívnek, a Symphony X-et aligha :) Pedig az is progresszív! Bár az már szerintem is néha túlzás ugyanis nem szoktak válogatni.

Én nem vagyok ennyire elvetemült POS rajongó viszont le kell szögezni hogy az egyik legjobb :)

A legeljátszhatatlanabb szólókkal nem értek egyet, szerintem vannak sokkal-sokkal durvábbak :D

2010. febr. 21. 16:28
 13/28 anonim ***** válasza:
52%
Az érzelmes témákkal kapcoslatban meg annyit, hogy nálam ugynaolyan fontos, hogy valami technikás is legyen, meg őszínte is. Tehát egyik szempontot sem emelném ki. Ha egy adott zenében nincsenek érzelmek, vagy nem technikás (illetven em is a technikai profizmus érdekel, hanem az egyedi megoldások), akkor az nekem már unalmas. Ezért elég kevés zenét hallgatok minden műfajban. Másrészt viszont tényleg szintem inden műfajú zenét hallgatok.
2010. febr. 21. 16:29
 14/28 anonim ***** válasza:

"A legeljátszhatatlanabb szólókkal nem értek egyet, szerintem vannak sokkal-sokkal durvábbak :D"

Olyanok vannak, amiket több gyakorlásba telik begyakorolni, mert nagyon gyors, vagy durva váltások vannak benne. Daniel szólóit viszont azért nehéz eljátszani, mert hihetetlen egyedi skálákat használ, amik a más gitárosokhoz képest szokatlanok, így baromi nehéz megjegyezni, hogy melyik hangnak hol kell lennie.

2010. febr. 21. 16:31
 15/28 anonim ***** válasza:
Én meg a progresszívhez nem úgy állok, hogy műfaji meghatározás, hanem mint jelző. Bármi lehet az adott műfajban előremutató. De ez tényleg hozzáállás kérdése.
2010. febr. 21. 16:31
 16/28 A kérdező kommentje:

nekem nem annyira jött be, bár nem túl sok számot hallottam róla és azokat is kb csak egyszer. Mondjuk kevés zeném van, ami 2005 után készült, szerintem azóta nem nagyon voltak jó zenék, hacsak nem a Megadeth Endgame albumáról egy-két szám, vagy a Hammerfall új albuma...

De pl Jeff Loomis Zero Order Phase albuma is 2007-es..

Szóval persze vannak kellemes kivételek, de sztem kevés 2005 óta a jó metál...

Egyébként nem vagyok albummániás, én nem szoktam így nézni, általában megkeresem a legjobb számokat és azokat hallgatok, album alapján nem szoktam felismerni a zenéket. Meg aztán van egy csomó banda akiktől 1, vagy max 2-3 számot hallgatok. Mivel láthatod hogy elég sok banda van ami tetszik :D

2010. febr. 21. 16:32
 17/28 anonim ***** válasza:
52%

Jézusom, neked ugyanolyanok a nézetedi, mint nekem, és az ízlésed is. PoS, Opeth, Cynic... <3

Persefone és Kalisia? A Persefone perpill nálam a technikás death csúcsa, a Kalisia pedig egy albumot adott ki, amin tíz évig dolgoztak, egy hetven perces szám az egész, de olyan stíluskavalkád, hogy simán felér a PoS sokoldalúságával. És ami nagyon tetszik még bennük, hogy tök dódolható dallamokat találnak ki, mégsem sablonos és unalmas.

2010. febr. 21. 16:34
 18/28 anonim ***** válasza:
50%

A Kalisia-t persze ismerem. Hihetetlen, hogy micsoda debütalbumot raktak össze.

A Persefone meg csak hallomásból ismerős. Úgy tudom ők is eléggé koncept-központúak. De talán itt az ideje utánanézni. :)

2010. febr. 21. 16:35
 19/28 anonim ***** válasza:
Jaj, Jeff Loomis. A Nevermore-ban érzésem szeritn gyakran nem tud maximálisan kibontakozni, de a szólóalbuma elképesztő.
2010. febr. 21. 16:36
 20/28 A kérdező kommentje:

ilyen mélyen nem ismerem a gitározás rejtelmeit, fel tudok ismerni egy arpeggiot, ismerem nagyjából az összes technikát ami létezik, párat tudok is közülük.

2 éve gitározok, de akkor 2 éve még nem így álltam hozzá a zenéhez, és amúgy is csak klasszikus gitárom van. Hamar ráuntam, de aztán nemrég újrakezdtem tanárral, mert úgy látom van értelme, szeretnék megtanulni gitározni...

Egy ideig maradni is fog a klasszer, mert HO/PO-t, vibrátot egyéb trükköket azon a legjobb megtanulni, mert ha azon jól megy, elektronyoson nagyon szépen fog szólni.

gondolom tudod miért, eléggé benne vagy a témában :D

2010. febr. 21. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!