Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Van itt olyan lány aki él-hal...

Van itt olyan lány aki él-hal a metálért és az olyan zenékért, ahol a gitáré a főszerep?

Figyelt kérdés

Gondolok itt például Progresszív metálra (Dream Theater), Thrash metálra (Megadeth és társai), Heavy Metalra (Iron Maiden), esetleg Death Metalra, Technical, Melodic Death Metalra (Children of Bodom), Progressive Death Metala (Between The Buried And Me), esetleg neo-klasszikus metálra...

Instrumentális zenére, Instrumentális Rock-ra és Metalra, mint Joe Satriani, Steve Vai, John Petrucci, esetleg John 5 és még sok ezren...

És persze rockra, klasszikus rockra, progresszív rockra (Pink Floyd), hard rockra stb...

Erre lennék kíváncsi :) Mert én még egyel se találkoztam, és szívesen beszélgetnék a Ti nézeteitekről ezekkel a zenékkel kapcsolatban...

2010. febr. 21. 14:25
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
Na akkor én vagyok a te embered.látom egy hullámhosszon vagyunk...
2010. febr. 21. 14:41
 2/28 anonim ***** válasza:
Én rockot hallgatok meg folkmetált:)
2010. febr. 21. 16:05
 3/28 anonim ***** válasza:
52%

Például én. De az említett bandák és előadók közül csak a Pink Floyd és a BTBM stimmel.

Inkább ilyesmiket hallgatok:

Opeth, Pain of Salvation, Cynic, Guthrie Govan, Enslaved, Converge... Tehát főként death metál megy, de akármi jöhet, ami baromi technikás, és nagyon, NAGYON előramutató. A DT-t azért hagytam ki, mert nagyon durván másolják önmagukat, így a legkevésbé sem mondanám őket progresszívnek. A thrash és a heavy metált meg egyáltalán nem szeretem. Viszont amúgy nem csak ilyesmiket hallgatok, simán jöhet bármi klaszsikus (Ólafur Arnalds) vagy elektromos is (Venetian Snares, Aphex Twin), csak legyenek rá igazak a fent leírtak. :)

19L

2010. febr. 21. 16:07
 4/28 A kérdező kommentje:

te is pont ilyen vagy? :)

Nem hittem, hogy már 10perc alatt jelentkezik valaki.

Engem sosem értenek azok a haverjaim sem, akik szeretik az ilyen zenéket, mert pl. végighallgatunk egy jó számot, és mondják, hogy egész jó a dalszöveg vagy az ének, erre én meg visszakérdezek hogy "miért ebben volt vokál"?

Olyan szinten elvonatkoztatok mindig minden mástól és csak a gitárt hallom meg, hogy kész.. Nekem erre állt be a fülem és mást képtelen vagyok meghallani egyszerűen :) Nem véletlen, hogy a kedvenc zenéim 70%-a instrumentális.

egyébként 16 éves vagyok :)

2010. febr. 21. 16:09
 5/28 anonim ***** válasza:

Na én nem szeretek ilyen szinten kiemelni egy-egy hangszert. Persze idővel kénytelen vagyok minden egyesh angszert végigvenni, ha hallani akarom az összes apró rezdülést, de egy nagyzenekari darabban, vagy valami komolyabb elektronikus cuccban lehetetlen feladat.

Viszont gitározok, ezért én is eléggé szeretem az ilyen isntrumentál gitárhősöket. Guthrie Govan-t főként.

2010. febr. 21. 16:11
 6/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló:

Szerinted a Dream Theater nem progresszív? :) Ne csináld már. Olyan durva ütemváltások vannak benne hogy bárki simán meghallja. És persze váltakoznak a témák... Szerintem felépítettségében és szerkesztettségében nem nagyon különbözik a BTBAM-től, csak a műfaj más...

Persze, másolják magukat, de én általában egy bandától nem szoktam 5 számnál többet hallgatni, kivéve a kedvencek :)

De például hallgasd meg a The Best of Times outro szólóját, hát azon meg kell halni :) Bár ahogy kiveszem, te inkább technikára mész, és az érzelmes szólók nem annyira érdekelnek..

Nekem nagyon tágak a határaim, klasszikus rock-tól a progresszív death metalig, viking metalig mindent meghallgatok és szeretek, ha jó :D

Abban viszont egyet értünk, hogy egy jó kis technikás gyors szám igazi zenei orgazmust tud kiváltani, gondolok itt például BTBAM-re, Racer X-re, Opeth meg még jó pár...

2010. febr. 21. 16:15
 7/28 A kérdező kommentje:

Guthrie-től csak a Waves-t ismerem, az egy elég kellemes szám :)

Miért pont ő tetszik a legjobban a többi között? Meg tudod esetleg fogalmazni? :)

Nekem Satch a kedvencem, mégpedig azért, mert: szerintem egybevetve a legkellemesebb, legszerkesztettebb, összetettebb, dallamosabb, technikásabb, szebb gitárjátéka neki van. Legalábbis én imádom ahogy játszik, és az improvizációi is borzalmasan jók.

A nagy shredderek között pedig egyértelműen a Paul Gilbert, mert ő érzést is visz a zenébe.

2010. febr. 21. 16:18
 8/28 anonim ***** válasza:

A Dream Theater akkor volt progresszív, amikor elkezdtek ilyen zenét játszani. De most, hogy már ki tudja hányadik albumon keresztül ugyanazt játszák, ráadásul már rettenetesen sok banda elérte az ő szintjüket, így csak simán technikás heavy-nek mondanám. Ha összehasonlítjuk a Pain of Salvation eszelős progresszivitásával, akkor kifejezetten unalmas, akármilyen technikás. A POS-hoz hasonló sokoldalúságot egy banda sem tud felmutatni, hiszen klasszikus zenétől az akusztikus örömzenélésen és a progrockon át a dance-metálig és a hip-hopig mindent beleépítenek a zenéjükba úgy, hogy az tökéletesen beleillik a konceptbe. Ráadásul csak abban nem a legjobbak, amit még nem próbáltak ki. És szerintem a ritmusképleteik is sokkal durvbbak olykor, mitn a DT-nél, nem is beszélve arról, hogy Daniel Gildenlöw-t már önmagában is a világ legjobb énekesének tartom, de emellett ő szerzi az egész zenét, és a gitárt sem akárhogyan nyúzza. (A legeljátszhatatlanabb szólókat nála találni.)

Én alapvetően úgy vagyok a progresszív jelzővel, hogy nagyon kevés bandára aggatnám rá. A POS-on kívül talán még egyedül a Cynic-re, meg a legutóbbi Riverside anyagra. A DT baromi technikás, de előremutatónak semmiképpen nem mondanám. (Hallgatni meg Labrie miatt nem fogom soha sem. :D)

2010. febr. 21. 16:23
 9/28 A kérdező kommentje:

kb ezek azok amiket hallgatok:

AC/DC, Aerosmith, Al Di Meola, Alejandro Silva, Alter Bridge, An Endless Sporadic, Andy Timmons, Annihilator, Archeon, Avenged Sevenfold, Ayreon, Between The Buried And Me, Black Sabbath, Blue Oyster Cult, Buckethead, Cacophony, Cloudscape, Concerto Moon, Cream, Dark Moor, Deep Purple, Demons & Wizards, Dire Straits, Down, Dream Theater, Enchant, Ensiferum, Escape The Fate, Extreme, Guns N’ Roses, Guthrie Govan, Hammerfall, Hibria, Iron Maiden, Jason Becker, Jeff Loomis, Jimi Hendrix, Jin, Joe Satriani, Joe Stump, John 5, John Petrucci, Kalmah, Killswitch Engage, Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, Machinae Supremacy, Machine Head, Made of Hate, Marc Rizzo, Mark Knopfler, Megadeth, Metallica, Michael Angelo Batio, Motörhead, Nevermore, Opeth, Ozzy Osbourne, Pagan’s Mind, Pantera, Paul Gilbert, Pearl Jam, Pink Floyd, Porcupine Tree, Quiet Riot, Queen, Quo Vadis, Racer X, Scar Symmetry, Scorpions, Sinergy, Sonata Arctica, S.S.H., Steve Vai, Stratovarius, Symphony X, Syu, The Eagles, Theocracy, Time Requiem, Trivium, UFO, Van Halen, Vinnie Moore, Warmen, Zakk Wylde

Bocs érte :) Ez nagyjából az összes, egyszer amikor nagyon unatkoztam már összeírtam őket.

2010. febr. 21. 16:23
 10/28 anonim ***** válasza:

Gilbert-tel kapcsolatban egyet értek. Nem szeretem ezeket a nagyon populáris gitárosokat általában, de neki van valami elképesztően kellemes a játékában.

Guthrie-t meg azért bírom legjobban, mert gyakorlatilag mindenki stílusát le tudja utánozni, és az esetek többségében még jobban is játszik, mint az, akit éppen utánoz. És meggyőződésem, hogy nála tisztábban senki nem tud tappingelni, én meg tapping mániás vagyok. (Nekem ugyanis az nem megy jól. :))

2010. febr. 21. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!