Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen akusztikus gitárt...

Nincsközödhozzá kérdése:

Milyen akusztikus gitárt vegyek 40-45 ezerért?

Figyelt kérdés
Fingerstylra szeretném használni.

2015. ápr. 19. 09:19
1 2 3 4
 11/32 Mojjo ***** válasza:

Jóarc: miért, a klasszikus gitár talán nem akusztikus? :D

Meg miért is ódzkodsz a Corttól? És komolyan egy full laminált gitárt ajánlasz a tömör fedlaposak helyett, amiket eddig néztünk...?

2015. ápr. 21. 17:38
 12/32 A kérdező kommentje:

Mojjo

Klasszikus:3 fém 3 nylon

Akusztikus:6 fémxD

2015. ápr. 21. 17:52
 13/32 A kérdező kommentje:
Találtam 1 elektro-t talán még belefér:Pasadena J111CE
2015. ápr. 21. 18:03
 14/32 Mojjo ***** válasza:
100%
Nem éppen :) Egyrészt akusztikus gitár minden dobgitár, ami elektronika nélküli megszólaltatásra van tervezve. Van nylonhúros akusztikus, azon belül flamenco, meg klasszikus, meg vannak fémhúros akusztikusok. Nincs olyan, hogy 3 nylon, 3 fémhúr, a klasszikus gitároknál az a 3, amire gondolsz, ugyanúgy nylon, csak be van vonva egy fémsodrattal. :)
2015. ápr. 21. 18:03
 15/32 A kérdező kommentje:

Mojjo

És ez?Fender CD-60 Mahogany

2015. ápr. 21. 20:18
 16/32 anonim ***** válasza:
Ezt ajánlottam a legelején té drága... Ez fémhúros frankó olcsó elektroakusztikus gitár.
2015. ápr. 21. 21:39
 17/32 A kérdező kommentje:
Az a elektroakusztikus én csak a simáról beszéltem..:)
2015. ápr. 21. 21:45
 18/32 Mojjo ***** válasza:

Szóval többször említettem a tömör fedlap vs rétegzett fedlap kérdését. Nem véletlenül. Az akusztikus gitár hangzását nagyon nagyban meghatározza a fedlap fája, annak a rezgései. Egy tömör fedlap sokkal szabadabban tud rezegni, mint egy merev, rétegzett akármi, sokkal összetettebb, gazdagabb hangzást létrehozva. Plusz a tömör fából készült gitárok hangja érik, gazdagodik idővel is, fafajtától függően - egy sitka lucnál ez egy hosszú, lassú folyamat, egy cédrusnál gyorsabb, kevesebb ideig tartó. Egy rétegzett fedlapos gitár hangja nem fog érni. Maximálisan ajánlom tehát, hogy ebbe az árkategóriába ne rétegzettet nézzél. A Fender CD-60 rétegzett. A CD-100, ha jól emlékszem már nem az, de szerintem az túlvan a megadott árkategórián - sorry, nem guglizom most ezt ki.

A Cort Earth 70, illetve Earth 100 beleférhet az árba,

tömör fedlapos. Az általad írt Epiphone AJ220 szintén, mint ahogy a más 2xx-es Epiphoneok is. A Takamine G320 is. Ezeket érdemes megfontolni.

És még egy nagyon fontos dolog: gitárt nem mások ajánlása, nem netes leírások alapján veszünk, hanem be _kell_ menni hangszerboltba, minél többe, minél több gitárt kézbefogni, megpengetni. Ha nem tudsz gitározni, akkor tanulj meg egy E-mollt lefogni:

[link]

és húzd végig az ujjad, vagy egy pengetőt így a gitárokon, pengedgesd őket üresen (akkor csak húronként!), szólj egy eladónak, hogy játszon rajta előtted - nem gáz, nem ciki, ez a dolguk, hogy megtegyék. A lényeg a lényeg, hogy legyenek személyes benyomásaid a gitárról, amit veszel. Írhat itt, meg bárhol máshol bárki bármit, ha te másik gitárba szeretsz bele élőben... ráadásul tényleg olyan "apróságok", minthogy luc, vagy cédrus tetejő gitárt veszel, ami igencsak meghatározza a hangzást, teljesen szubjektívek, nem tudjuk eldönteni helyetted. Amit írtam, sitka luc: fényesebb, csilingelőbb, koncentráltabb hangzás, cédrus: vastagabb, húsosabb hangzás. De ezek csak szavak, hallani kell. Konkrétan azt a gitárt, ami a tied lesz.

2015. ápr. 21. 22:08
 19/32 A kérdező kommentje:

Köszi, az epiphonet és a takaminet nem tudom kipróbálni.

Nyugi, tudok elég hosszú számokat gitáron.

Ezt a gitár emlitettem?:Lag t66d/t77d

2015. ápr. 22. 07:19
 20/32 Mojjo ***** válasza:
Egyiket sem ismerem. Most, így nézegetve a netes leírásokat, szerintem a T66D rétegzett sitka luc fedlappal rendelkezik, míg a T77D mahagónival - szerintem ez is rétegzett. Viszont a full mahagóni gitárok, ahol nem csak az oldal és hátlap mahagóni, hanem a fedlap is, egészen különleges, máshoz nem hasonlító hangzásvilággal rendelkeznek. Ezt is vastag, húsosnak mondanám, de egyáltalán nem hasonlít a cédruséhoz. Épp ezért, maximálisan érdemes kipróbálni - viszont kipróbálás nélkül semmiképp ne ezt válaszd, mert ez a hangzásvilág amennyire bejöhet, épp annyira lehet, hogy nem fog tetszeni.
2015. ápr. 22. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.