Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek nem nevetséges ez...

Szerintetek nem nevetséges ez a mentalitás sok rockertől?

Figyelt kérdés

Azokra gondolok, akik csak azért nem hajlandóak szeretni és hallgatni egy zenekart, csak mert az túl népszerű és közkedvelt a többi ember által. Bele vannak szerelmesedve az underground bandákba, amiket ismernek rajtuk kívül kábé ketten és bőszen hangoztatják, hogy ezek a zenekarok a meg nem értett zsenik. Közben meg ha ezek is népszerűvé válnának, akkor rögtön elpártolnának tőlük.

Mi a jó nekik abban, ha zsigerből elutasítanak mindent, ami egy kicsit is mainstream? Szerintem az még önmagában nem jelenti azt, hogy egyből értéktelen is lenne. Ettől érzik magukat olyan rohadtul egyedinek?

Magam is rockzene párti vagyok, magyar és külföldi bandákat egyaránt hallgatok, nagyjából egyenlő arányban a mainstreamből és az undergroundból is.

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért kell lefikázni valamit, aminek az az egyetlen bűne, hogy egy szélesebb réteghez is tudott szólni bizonyos idő után.

2015. ápr. 10. 17:12
 1/9 anonim ***** válasza:
15%

Ennek a jó magyar tulajdonság az irigység az oka.

Szerintem is nevetséges.

2015. ápr. 10. 18:16
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

egyrészt.. de, eléggé gáz, utálom az ilyen embereket

másrészt.. szerintem viszont a legtöbben, akik underground dolgokat hallgatnak nem azért hallgatják azt amit, mert az 'underground', hanem mert jobban tetszik nekik

2015. ápr. 10. 22:49
 3/9 anonim ***** válasza:
32%

(folyt.)... tehát sokszor jogtalan a hipszterezés, sznobozás

pl mikor a BMTH kiadta a Drown című rádiórock számát és azokból régi rajongókból, akiknek nem nyerte el a tetszését egyből hipszterek lettek... na az egy tökéletes példa erre

2015. ápr. 10. 22:54
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Azért ez nem olyan egyszerű... Szeretem a hazai és külföldi undergroundot egyaránt, de sok mainstream zenekart is. Viszont az olyan zenekarokat nyíltan fikázom, akikre a sok csőlátású rocker azt mondja, hogy hú de komplex a zene, milyen mély a mondanivaló, és természetesen a sok mainstream elektronikus zene szar, megy nem is zene. Miért? Csak azért, mert hangszer van benne, a Kárpátia, meg a Depresszió ugyanakkora fos marad: klisés, unalmas, néha lopott...

És akkor most én tennék föl egy kérdést a sok csőlátásúról: Mi a jó nekik abban, ha zsigerből elutasítanak mindent, ami egy kicsit is underground? Te nem vagy ilyen, legalábbis ezt állítottad és ha ilyen ismerősöd sincs, akkor valószínűleg nevetni fogsz ezen a kérdésen, de ez sajnos létező jelenség, hidd el, amíg nem kezdtem ismerkedni, beszélgetni rockerekkel, én sem hittem benne. De olyannal én sem találkoztam, aki elvből elutasít mindent, ami ismer. Vannak/voltak nagyon igényes, figyelemre méltó mainstream zenekarok is, például a Dream Theater, a Dying Fetus, a Mudvayne és még sorolhatnám. De sok híres zenekar elkurvul, utána meg csak a pénzről szól az egész. (Metallica, Morbid Angel... srb.) Ha Chuck Schuldiner lemezeit egymás után hallgatod, akkor látod, hogy nála a death metál szépen, lassan alakult át power metállá, de az is olyan egyedi, és technikás volt...

Én ennyit akartam az egészről írni, elnézést, ha kicsit hanyag a válaszom, nem akartam oldalakat gépelni erről, de azért remélem, hogy valami átjött. :)

2015. ápr. 11. 11:00
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy mások hogy vannak vele, de én személy szerint nem azért hallgatok Depressziót, Tankcsapdát és a többi hasonló kaliberű ismert zenekart, mert annyira komplex zenét játszanának. Én is hallom, hogy a dalaik általában nincsenek túlbonyolítva, de őszintén szólva, ez engem sosem zavart. Amikor én hallgatok egy albumot, vagy egy zenét, akkor sose azt figyelem, hogy milyen bravúros zenei megoldásokat tartalmaz, hanem, hogy az adott zene mennyire fülbemászó, mennyire ragad meg a fejemben a dallama, a hangzása, vagy a szövege miatt. Én azért hallgatom a zenét, hogy kikapcsoljon, szórakoztasson és élvezzem, nem azért, hogy aztán döngethessem a mellemet, hogy én milyen egyedi vagyok, amiért ekkora, sosem látott profikat hallgatok és nem azt az egyszerű szutykot, amit a többi nyomi!

És a dalszövegek. Tény, hogy ezeknek a zenekaroknak a dalszövegei nem váltják meg a világot, de ettől függetlenül az kétségtelen, hogy van bennük tartalom. Még akkor is, ha előttük ezeket a dolgokat már sokan megénekelték másfajta formában.

De ebben is csak ismételni tudom magam, miszerint a zenének az elsődleges célja a szórakoztatás, nem az, hogy megváltoztassák az életét bárkinek is a dalszövegek (bár, mint tudjuk: ilyenre is volt már példa). Persze, fontos a mondanivaló, de egyiktől sem kell világmegváltást várni.

Ami az undergroundot illeti, bár én is hallgatok jó pár előadót onnan, de tény, hogy ezekkel a zenekarokkal az elején még mindig óvatosan bánok és amikor még csak ismerkedek a zenéjükkel, mindig lejjebb helyezem az igényeimet. Elvégre én is úgy tartom, hogy a legtöbb underground zenekar, nem véletlenül van az undergroundban. Persze van, hogy rám cáfolnak, és egy-egy bandára felkapom a fejem, de az is sokszor előfordul, hogy felhúzott szemöldökkel hallgatok végig egy ilyen albumot (sőt, néha még a végét se bírom ki) és csak annyit tudok mondani, hogy ez a sz*r maradjon is ott, ahol van.

És végül az elkurv*ulás.

Én nem feltétlenül értek egyet azzal, hogy ha egy zenekar kissé elkalandozik a régi stílusától, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nagyobb pénzszerzés reményében tenné. Jelentheti azt is, hogy a régi stílusukban már nem igazán tudnának újat mutatni és már mindent elmondtak, amit azzal akartak. Íg szükséges egy kis változtatás, kísérletezgetés ahhoz, hogy a zenélés és az albumkészítés ne váljon számukra unalmassá, fásulttá. Elvégre a zenekészítés nem olyan egyszerű, kétkezi munka, mint mondjuk a favágás, hogy az ember mindennap kivág 20 fát, azt 'jóvan. Itt a zenészek azt csinálják, amihez van ihlet és amihez kedvet éreznek.

Én például a mai napog kitartok amellett a vélemény mellett, hogy a Tankcsapda zenéje sem azért változott meg az évek során, mert eladták volna magukat bárkinek is, hanem mert Lukács egyre jobban felnőtt, megkomolyodott, már véget ért a füvezős-csajozós korszaka, így olyan dalokat, már ha akarna, se tudna írni. Megváltozott a látsmódja, az élethez való viszonyulása, így most már ezeket az érzéseket tudja dalokba önteni.

Persze ezeket ne vedd magadra, én ezzel most nem téged akarlak megsérteni! Csupán próbáltam valamilyen formában reagálni az irományodra. Elnézést a kisregényért! :D

2015. ápr. 11. 17:51
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
De, szerintem nagyon nevetséges. A másik leggyerekesebb dolog pedig az, hogy minden új bandát lepózereznek.
2015. ápr. 11. 18:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem

egyrészt, nem féltétlenül kell komplexitás mániásnak lenni ahhoz, hogy valakinek ne tetsszen a Tcs zenéje

másrészt, elég röhejes, hogy az undergroundot úgy állítod be, mint akik ugyanazt csinálják, mint a mainstream bandák, csak rosszabbul. Szerinted pl a Converge vagy a The Dillinger Escape Plan olyan hírnevet szeretnének mint amilyen a BMTHnak vagy a Slipknotnak van, csak még nem jöttek rá, hogy hogyan kell négyakkordos refréneket írni?

2015. ápr. 11. 18:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A 4. válaszoló vagyok. Én azt mondom, hogy egy zenekar nem feltétlenül azért underground, mert szar. A szar undergroundot én is megvetem, de vannak olyanok is, (nem kevesen) akiknek a zenéjét nehezebb földolgozni egy Kárpátiánál.

Azt elismerem, hogy nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése, nem baj, ha valaki egyszerű zenét hallgat, én is hallgatok, de egy Kárpátia rajongó milyen alapon szaroz le akkor egy elektronikus zenét? ;)

2015. ápr. 11. 18:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja még az elkurvulás... Írtam róla... Hasonlítsd össze Chuck Schuldiner munkásságát a Metallicáéval...

És végül elnézést, látom, hogy a legelső válaszom tele van elgépelésekkel! :D

2015. ápr. 11. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!