Gitár szóló írás, hogy?
Figyelt kérdés
3-4 éve gitározom.Játszom egy zenekarba,ahol most tervünk hogy saját számokat írunk.Nagyon régóta érdekel már hogy hogy is működik egy szóló megírása.Olvastam hogy skálákat kellene tanulni.Meg is tanultam a pentaton skálát.Kérdésem az az lenne hogy,ha játszok egy A pentatont (pl),akkor rájátszhatom akár milyen A dúr/moll hangnemben lévő nótára? Vagy csak egy A dúr/moll akkordra?Valaki el tudná nekem egyszerűen magyarázni hogy hogy is működik ez az egész mert nagyon kíváncsi vagyok rá!Milyen skálákat kellene még megtanulnom?2015. márc. 31. 12:50
1/6 anonim válasza:
Hát, azért ezt alapvetően hallani is kéne, hogy ha rájátszod...
2/6 A kérdező kommentje:
Valaki leírná legyen szíves?
2015. márc. 31. 17:14
3/6 anonim válasza:
Sokkal egyszerűbb, ha törvényszerűségek hajszolása helyett nagyon figyelmesen hallgatsz olyan szólókat, amik neked tetszenek, és olyanokat, amik sokaknak tetszenek (főleg persze viszonylag igényes közönségekre gondolva itt, abból baj nem lehet), és az intelligenciád segítségével szerzel örömteli kis meglepetéseket és kedves megnyugvásokat a hallgatóidnak. Gyakorlatilag kommunikációként értelmezve a zenét. Hamarabb meglesz a dolog valódi veleje, mint egy ilyen adminisztrátor szemszögbe kényszerítve magad.
4/6 anonim válasza:
Én is azt mondanám, hogy inkább hallgass viszonylag egyszerű, de jó számokat és próbáld meg hallás után lejátszani első körben, aztán rá fogsz érezni az összefüggésekre egy idő után.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2015. ápr. 1. 17:46
6/6 anonim válasza:
Hallgasd Bonamassa-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!