Gitáromon vintage tremolónak lötyög a karja. Ötlet?
Ilyen árban nem szabad tremolós gitárt venni.. pont azért amit leírtál.. Egy középkategóriás tremolós híd többe kerül mint az egész gitárod.. és nem csak az a baj h ilyen árban könnyedén elromlik (mint ahogy a tiéddel is történt) hanem valszeg a húrok is könnyedén elhangolódnak...
Másik dolog, hogy sok "profi" alig használja ki a tremolót, hát még egy kezdő... pl. nem valószinű hogy ilyenkor már nagyon jól mennének a pinch harmonic-ok, tehát még csak divebombokra sem tudod használni, így tényleg nincs értelme... arról meg már nem is beszélve, hogy így a hangolásod és lényegében stabil.. mivel nem tudod 1 perc alatt áthangolni... ami sokszor jól jönne, pl egy drop D számot akarsz eljátszani, fix hidas gitáron 1 mozdulattal áthangolnád, tremolóson meg szinte az egész gitárt át kell állítani...
Nem tudom mennyire lehetséges, de ha lehet akkor fix hidat szerelj a gitárodba... ha az nem lehetséges, akkor próbáld olcsón kicseréltetni, aztán add el és vegyél egy fix hidasat... ami még olcsóbb is valamennyivel, tehát annál jobb minőségű lesz a gitár többi alkatrésze.
A tremolós gitárt meg majd vegyél akkor már tolod 1-2 éve, és van pénzed egy rendesebb gitárra.. most még amúgy is rengeteg trükköt tanulhatsz meg a gitáron, tehát a tremoló tényleg csak útban lenne
Köszönöm a VÁLASZOKAT, és a TANÁCSOKAT!
Mondjuk igaz, a csavarok tényleg biztos nem stimmelnének, mert ez 6 csavaros, a floyd meg 2 :D akkor már nem jó, túl sok időt meg nem akarok elcseszni átalakításra.
Lehet amúgy, hogy akkor hagyom a francba a tremolót, és ráfeszítem a testre, tadaa kész a fix húrláb.
Továbbá megemlíteném a többieknek, hogy ez Magyarország, és egyelőre nem tervezek semmilyen bevételt a dologból, ahogy előtte sem terveztem, így nem fogok 40-50K-t költeni gitárra, mert az SOK. ÉS KÉSZ! Nem fogok olyan hülyékkel vitatkozni, akik szerint jó befektetés az, ami az én esetemben valójában nem az. Baromkodásra, kísérletezgetésre, unaloműzésre bőven elég ez a gitár is, nincs szükség színpadra vihető minőségre. Majd ha odáig jutok, veszek másik gitárt, de addig sok víz kell lefolyjon a Dunán.
Nem csak a kidolgozásban és az ellenőrzésben tér el egy drágább az olcsóbtól, hanem az anyagok minőségében is, és nem csak az elektronikában, hanem a fa anyag minőségében, az ilyen olcsó gitárokon akármilyen tüzifát felhasználnak, míg a drágábbakon válgotatott faanyagot használnak.
Senki se fog kényszeríteni hogy drága hangszer vegyél, de azért azt hozzátenném hogy a gitározás magában egy "olcsó" hobbi, hiszen max pár ezer euró amit elkötesz rá az évek során, és az szinte semmi ha összehasonlítsuk pl azokkal akik autóbolondok és milliókat költenek autójukra..
Amúgy ha már a pénzkeresésről beszéltél, egy rendesebb gitár nem 50k-nál kezdődik, inkább úgy 300k-nál, 50-nél max egy normálisabb kezdő gitárról beszélhetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!