Miért csörög a húr a gitáromon?
Van egy Sg típusú gitárom amit újrahúroztam kb 1 napja.
11es vastagságú húrkészlet volt rajta ám lecseréltem 10es-re mert számomra sokkal kényelmesebbnek bizonyult.De sajnos akadt egy kis probléma...A 12 bund után csörög az összes húr és amikor nyújtani próbálok akkor a húr elhallgat. :( Előző húroknál semmi ilyen probléma nem volt.Régebben is újrahúroztam pár napig csörgött ha üresen pengetgettem de ilyen probléma hogy a felsőbb fekvésekben csörögjön még nem volt.Így ránézésre a bundokkal nincs semmi probléma,a nyak se ferde.Lehet hogy húrozáskor a híd kicsit elállítódott?Egy másfél éves hangszerről van szó...
Mivel a vékonyabb húrok kisebb erővel húzzák a nyakat, az meg 11-esekre volt beállítva, elképzelhető, hogy most kicsit hátrahajlik, és a húrjaid túl alacsonyra kerültek, utánna kéne állítani a truss rod-ot a nyakban.
Vagyis hát ez volt az első tippem, de mivel írod hogy csak feljebb csörög... lehet hogy mégis a híd lesz az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!