Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért szakadt el a gitáromon...

BigD. kérdése:

Miért szakadt el a gitáromon hangolásnál a húr?

Figyelt kérdés

10es elixir húr volt rajta most tettem fel pár hete.

Drop Dbe használtam de a héten letettem drop Cbe és most visszaakartam tenni Dbe.. aztán az E1es elpattant D#nél..

kb 1 hónapja is ez pattant el csak játék közben nyújtásnál..és az is elixir volt..

2015. febr. 21. 23:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Valami elnyírta a gitáron.

Éles bund, húrláb, satöbbi.

2015. febr. 21. 23:16
 2/10 anonim válasza:

Minden húros hangszer egyszer elszakad. Gazdaságos húr.

A testvérem nem rég vitte javítóba a hegedűjét, ahol kicserélték a magas húrt, hazahozta, kipróbálta, elszakadt.

Tesco, gazdaságos húr!

2015. febr. 21. 23:31
 3/10 A kérdező kommentje:
1.! Én is ilyesmire gondolok.. majd holnap megnézek mindent , lehet meg kell valahol csiszolni mert a Gnél is igy volt régen ..
2015. febr. 21. 23:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer amikor fellépés előtt hangoltam,akkor sztem a hangolokulcsnál vágta el valami...

#2 azért az elixir nem tesco gazdaságos

2015. febr. 22. 07:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem azért, de az Elixir híres arról, hogy minden húrnál hosszabb az élettartama. Nálam félévet nevetve kibír, de úgy, hogy közben végig megvan az újhúr hangzása. Valószínűleg a gitárral van valami.
2015. febr. 22. 11:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak kiegészítésképpen hozzátenném: igen az elixir arról híres hogy tovább bírja mint más, de ez nem szakadás szempontjából értendő, hanem elhasználódás, oxidálódás, hangzás. Az hogy elszakad valamitől, ott nincs jelentősége hogy elixir vagy akármilyen más húr.
2015. febr. 22. 14:20
 7/10 anonim ***** válasza:
akkor lehet hogy a bundok sz{}rok
2015. febr. 22. 14:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát igen, ha szar a gitár, akkor az Elixirt is ugyanúgy elnyírja, ez igaz... de pl. nálam egy Ernie Ball kb. 1 hónap után szakad el, addig az Elixir meg félévet kibír. Így értettem.
2015. febr. 22. 14:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Schecter omen 6os gitárról van szó. nem ócskaság de gyanítom, hogy a hangolókulcsnál van a hiba. ott vágja valószínűleg
2015. febr. 23. 00:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha gyakran elszakadnak a húrjaid, akkor két lehetőséget tudok javasolni.

Először is hangolásnál mindig először ereszd meg őket, majd finoman próbáld feszíteni, érzéssel, erőltetni nem szabad. Lehet egy kicsit járatni is, fel, le és pengetgetni közben.

Nem is muszáj, főleg új húr esetében egyből felhangolni, hagyhatod egy kicsit nyúlni, igazodni, ez később meghálálja magát.

Ha mégis gyakori a szakadás, akkor utánanézhetsz vastagabb készletnek, a tasakokon jelzik a vastagságot mikronban, vagy collban. Nem minden boltban kapsz erősebb húrt, de talán neten megnézheted.

2015. febr. 23. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!