Klasszikus gitáron ezt hogy kell megpengetni?
Figyelt kérdés
Az asturias című műről lenne szó. Aki nem ismeri, azok kedvéért mondom, hogy úgy van, hogy a basszusban van a dallam, és minden hang után a H húrt kell megpengetni (legalábbis egy ideig)
Na és szóval ezt lehet p-i-p-i ujjakkal játszani? Vagy attólmég hogy minden második hangot hüvelyujjal pengetek, a köztük lévő hangoknál ugyanúgy váltott ujjas pengetést kell használni? kényelmesebb lenne p-i-p-i ujjakkal, de a kottába meg p-i-p-m van írva. Ha a számomra könnyebb módszerrel csinálom, az szabálytalan?
2010. febr. 15. 19:44
21/24 anonim válasza:
úristen!!
most válaszoltok a kérdésre, vagy egymást ölitek??
én is az elsőnek adok igazat!!:)
sok sikert!!
22/24 anonim válasza:
jaj istenem az igazi zene mindig is az érzelmekről szólt, és ha valaki 4 akkordal kelt olyan érzelmeket benned, hogy besz*rsz, akkor minek 20 hangot megpengetni? ez olyan mintha beköltöznél egy házba, ami tele lenne gyönyörű tapétákkal, q*anagy csillárokkal, hatalmas freskókkal, csak épp ágy nem lenne benne
23/24 anonim válasza:
Már írtam ide: Pont van egy Sagreras darab amit tanulok, ott p-i p-i van és nem váltott:)
24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:) Akkor megnyugodtam ha sagreras is használt ilyen pengetést.. csak jobban bízok benne mint névtelen válaszolókban, neharagudjatok:) Egyébként a %-ből látom hogy melyik válaszokat írtad te, szinte csak te válaszoltál a kérdésre, és hasznosan, amit mégegyszer köszönök:)
2010. febr. 17. 22:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!