Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Klasszikus gitáron ezt hogy...

Klasszikus gitáron ezt hogy kell megpengetni?

Figyelt kérdés

Az asturias című műről lenne szó. Aki nem ismeri, azok kedvéért mondom, hogy úgy van, hogy a basszusban van a dallam, és minden hang után a H húrt kell megpengetni (legalábbis egy ideig)

Na és szóval ezt lehet p-i-p-i ujjakkal játszani? Vagy attólmég hogy minden második hangot hüvelyujjal pengetek, a köztük lévő hangoknál ugyanúgy váltott ujjas pengetést kell használni? kényelmesebb lenne p-i-p-i ujjakkal, de a kottába meg p-i-p-m van írva. Ha a számomra könnyebb módszerrel csinálom, az szabálytalan?

2010. febr. 15. 19:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Szabálytalan. X(

Ja, ha szabálytalanul játszanak, kizárnak a gitározás-versenyből.

Ugyanmár. Nincsenek szabályok a művészetben.

2010. febr. 15. 20:09
 2/24 A kérdező kommentje:

de vannak:D mert ez nem könnyűzene.. itt vannak szabályok. És igen, ha nem jól csinálom, például a felvételin a zeneművészetin, elküldenek, mert értékelhetetlen ha nem tartom be a szabályokat.. ez ilyen, nem 4akkordot tanultam meg egy akusztikus gitáron és hirdetem a szabadságot.. ez komolyzene

valaki tud segíteni aki ért is hozzá?:)

2010. febr. 15. 20:46
 3/24 anonim ***** válasza:
váltott i-m penngetéssel nem tudod pengetni? De van mikor p-i vel játszunk a felső hurokon is. Ki irta??? Mert akkor rákeresek és elmondom. Ne csináld szabálytalanul, mert lehet hogy a játék könnyedségét akadályozza. Mondd ki irta, szinte biztos hogy megvan,és akkor segitek.
2010. febr. 15. 21:01
 4/24 anonim ***** válasza:
Amugy meg örülök hogy még vélekedik valaki igy a komolyzenéről. Egyesek itt azt hiszik, hogy az akkordozással(amelyről finguk nincs hogy miért is ugy tevődik össze az az akkord, miért aszok a hangok vannnak benne) ők már tudnak gitározni... Mindig nevetek az ilyen botcsinált gitárosokon:D
2010. febr. 15. 21:03
 5/24 anonim ***** válasza:

"nem 4akkordot tanultam meg egy akusztikus gitáron és hirdetem a szabadságot.. ez komolyzene"

Kicsit lenézően bezsélsz ahhoz képest, hogy fogalmad sincs az én zenei képzettségemről. (Ugynais én is akadémiát végeztem, és soha nem volt problémám a klaszsikus pengetéssel. AZ esetek többségében úgy helyes, ahogy kényelmes.)

Másrészt meg elég szomorú, ha azt gondolod, hogy csak a négykakordos fospunk létezik, meg a valóban elég rugalmatlan és konzervatív, minden újításra zárkózott komolyzene.

2010. febr. 15. 21:05
 6/24 anonim ***** válasza:
Egyébként meg azért kell p-i p-m mel játszani, mert virtuózabb lesz, ha gyorsan játszod. gyakorold ki p-i p-m mel, előbb utóbb szerintem könnyű lesz. Egyébként meg kérdezd meg a gitártanárodtól,hogy szerinte hogy lenne célszerű. Azok a hangok melyek a h-k közt vannak, azok ugyanazon a huron játszódnak?
2010. febr. 15. 21:06
 7/24 anonim ***** válasza:
Szerintem meg azért vannak, mert virtuózabb lesz, de igazad van, hogy ha valami kényelmesebb, szerintem azt nyugodtan átírhatja,mert nem minden kotta(sőt nagyon sok kotta) rossz, és át lehet írni, ha neked könnyebb. Ugyanez. Ha valami könnyebb 3-mas ujjal, akkor azt nem fogom megfogni négyessel.
2010. febr. 15. 21:08
 8/24 Thurston ***** válasza:

Mekkora tapló vagy te. Megvan a megfelelő hozzáállásod ahhoz, hogy tipikus "komolyzenész" legyél.

Én zenei iskolákat végeztem (jelenleg tanítok), de elárulom, hogy bármelyik autódidakta kisrác, aki esetlegm ég helyesen pengetni sem tud, bőven nagyobb eséllyel tud eljátszani olyan témákat is akár, amihez egy klaszsikus képzettségű ember hozzá sem tud szagolni. És képzeld, pontosan azért, mert nem kötik őket szabályok.

És igen, az előző válaszoló mögött inkább gyanítok hozzáértést, ugyanis nekünk sem volt soha semmi probléma az ujjrend felcseréléséből. Hiszen ha felcsereléed, eleve nem is lesz olyan hatékony. Vagyis magadtól is simán ki tudod találni. Ha nem, akkor sajnos nincs meg am egfelelő érzéked, és úgysem fognak felvenni. (Bocs, de így van.)

2010. febr. 15. 21:10
 9/24 anonim ***** válasza:

"Ha valami könnyebb 3-mas ujjal, akkor azt nem fogom megfogni négyessel."

Ennyi. És francot sem fogja érdekelni, amíg úgy zsól, ahogy kell.

Ahogy az előző is írta, elég siralmas ez a hozzáállás. AZ ilyen emberek miatt toporog a komolyzene már HOSSZÚ évek óta ugyanott.

2010. febr. 15. 21:11
 10/24 anonim ***** válasza:

Ez ciki. Úgy tánik, hogy itt kábé minden második ember jobban ért hozzá, mint te. Ezért nem érdemes lehurrogni valakit, főleg, ha te sem vagy otthon a témában.

Szeritnem elég logikan ki lehetk övetkeztetni, hogy azért tanulsz meg bizonyos technikákat, mert úgy könnyebb lejátszani a dolgokat. Nem azért, mert ha nem úgy csinálod, akkor szar vagy.

Látszik a hozzáállásodon, hogy nem igazán érted a zene lényegét. (Önkifejezés.)

Ráadásul az, hogy a klaszsikus zene ellentéteként a négyakkordos zenéket hozod fel, megintcsak a tájékozatlanságora bizonyság, mert nálam kábé egy zsinten van ez ak ét műfaj... (A klaszsikusat nehezebb játszani, többetk ell tnaulni, de eredeti ötleteknek ugyanúgy híján van.)

2010. febr. 15. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!