Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért könnyezek a zenétől?

Miért könnyezek a zenétől?

Figyelt kérdés
Meg szoktam lepődni magamon mikor hallgatok egy jó zenét, és libabőrös leszek, kiráz a hideg aztán már annyira könnyezek, hogy majdnem sírok és alig kapok levegőt. Ez persze fél perc alatt lejátszódik aztán vége van. Nem akkor történik, ha szomorú zenét hallgatok, mert én olyat nem nagyon hallgatok. Pörgős, boldog számoknál szokott előjönni, locking zenék, swing,funk, blues. Elképzelek rá táncot meg minden,azt képzelem, hogy mindegyik hangszer valamelyik izmom és akkor mozgok rá, meg ilyesmi. Különösen az igazi hangszeres zenéknél van nem elektronikusnál, rézfúvósokat egyszerűen imádom a modern hangszerelésű zenékeben. Azért furcsa, mert én amúgy nagyon stabil és erős vagyok lelkileg és érzelmileg, illetve nem nagyon szoktak meghatni a dolgok, nem szoktam megkönnyezni se a szomorú vagy a boldog dolgokat, nem szeretem annyira kimutatni az érzelmeimet, sokan hidegnek is tartanak, de amikor meghallgatok egy jó zenét akkor kész végem van..Belőletek is van ami kivált ilyesmit?? Egyébként a zenén kívül egyedül a sportmotorok hangja képes még ilyen reakciót kiváltani belőlem. :) Hosszú lett, de ez egy ilyen téma. Köszi a válaszokat :)
2015. márc. 7. 14:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele. Olyan ember vagyok, aki az érzelmeit ritkán és nehézkesen mutatja ki, illetve jobban szeretem lehetőleg objektívan, "ésszel" mérni a külvilági ingereket.

Nálam is vannak zenék, filmek, amik nagyon nagy erővel hatnak rám, amiket megkönnyezek. Nem tudom, mi az oka, sajnos nem értek hozzá. Lehet, hogy túl sok érzelmet fojtunk el vagy raktározunk el, aztán ezek a megfelelő hatásra (mint a felszabadító zene) kitörnek. Ugyanakkor a sírás a normális érzelmi élet része. Mindenesetre szerintem királyság képesnek lenni ilyen élményre, hogy nem csak annyit jelent a zene, hogy jól szól, oszt kész.

2015. márc. 7. 23:31
 2/3 anonim ***** válasza:
allergia?
2015. márc. 8. 15:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem hinném :D
2015. márc. 8. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!