Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért bizsergünk a zenétől?

Miért bizsergünk a zenétől?

Figyelt kérdés
Tudjátok van az az érzés mikor elkezd bizseregni néhány testrészetek vagy az egész testetek mikor zenét hallgattok. Az mitől van?
2013. aug. 27. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:
mert az agyban beindulnak bizonyos folyamatok, amiatt hogy annyira jó hatással van rád, vagy érdekes, aztán libabőrös leszel. Pontosan nem tudom hogy működik.Nekem is volt párszor, nagyon erősen. Most pár napja is éppen. Azt hittem elszállok, olyan volt.
2013. aug. 27. 11:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nincs erről valami leírás nagyon kíváncsi vagyok olyan jó érzés az egész. :D
2013. aug. 27. 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:

első vagyok

biztos hogy van. Majd utánanézek, de nem most. Angol nyelven gondolom meg lehet találni. Egyébként egy másik jó érzés (bár ez nem pont ide tartozik) mozgás miatt alakul ki, amikor pl futunk, vagy valamilyen rendesen megmozgató edzést végzünk, elérünk egy bizonyos pontot, és bumm... elég sokáig is tart. Én azt nagyon szeretem, és próbálom minél többször elérni, igaz nem sűrűn sportolok vagy mozgok úgy, és nem is mindig sikerül. Ilyenkor mintha feltöltődne energiával a test. Erre az a magyarázat hogy felszabadulnak bizonyos boldogághormonok meg ilyenek. Ezt hívják angolul "runner's high"-nak, a runner futót jelent, a high-t meg használják arra mikor valami be van szívva, emelkedett állapotban van... Ez mondjuk más mint a bizsergés meg libabőr. Azt nem tudom mi váltja ki zenehallgatás vagy valami más esetben (például valami olyat látunk ami nagyon jó hatással van ránk, de negatív is lehet, például ijesztő dolog, félelem, ilyen is előfordult már velem, csak ilyenkor nem jó persze). Gondolom valami idegekkel kapcsolatos dolog.

2013. aug. 27. 15:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :)

Azt a bizonyos hormont endorfinnak nevezik az a boldogsághormon.Én edzés közben eleinte eltudtam érni de aztán nem volt az igazi sztem túlzásbavittem untam az edzéseket de most úgy 2 hónap után újra elkezdek mihelyt rendbejön a csuklóm és remélem megint meglessz.. :)

2013. aug. 27. 23:20
 5/5 A kérdező kommentje:
jaa és ment a zöld mind2-őre :$ :D
2013. aug. 27. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!