Aktív gitárba tudok beszerelni egy passzív hangszedőt?
KEzdjük ott, hogy a passzív hangszedők jele messze magasabb, mint a passzív hangszedőké, nempláne egy single coilé.
Arányaiban úgy kb 3-4 de akár 5x nagyobb a jelszint az aktív Humbuckereknél, mint a passzív SC-oknál.
A passzív hangszedők és az aktívok is igencsak eltérő menetszámúak, attól függ, milyenről van szó.
Egy Gibson PAF 5000 körül van, egy átlagos Fender single-coil 7-8000 körül, a Tele híd szedő 8-9000, egy P-90 10000.
Egy EMG 81 5700. De létezik egy csomó "hot" pickup, ami nagyobb menetszámú.
Persze a jelszintet nem csak ez határozza meg, hanem a mágnes is.
Egyébként még egyszer, utoljára leírom, mert unom már, hogy hiába mondtam el kétszer, nem vagy hajlandó megérteni:
Nem csak a jelszint, hanem az impedancia is más, ezért (is) kell a kiegészítő áramkör.
És kérlek ne kérdezd, mi az az impedancia, mert nincs kedvem részeltesen ezt is elmagyarázni, hanem nézz utána.
13-as vagyok.
Az utóbbit nekem szántad?
Ez mondjuk az első jó gondolatod. :)
Pontosan elmondtam, mi a probléma vele és milyen megoldás van rá.
Tanuld meg értelmezni az olvasottakat és járj utána.
Csak úgy mellesleg jegyzem meg, hogy ez az információ az EMG oldaláról van, amit persze te magad is megtalálhattál és elolvashattál volna, mert pontosan arról szól, lehet-e kát aktív EMG mellé egy passzív hangszedőt berakni.
Szívesen.
Nagyon hiányolni fogunk és a másik fórumon majd biztos körülrajonganak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!