Aktív gitárba tudok beszerelni egy passzív hangszedőt?
Nem lesz tőle jó hangzása?
Van egy passzív h-h gitarom, amibe utólag lett beszerelve egy S-coil és tökre megdobja a hangzást. Egyébként eladó:
Elmondtam világosan, mi a baj.
Az aktív hangszedők az eltérő impedancia és az elektronikusan erősített jel miatt más áramkört igényelnek.
Kis ellenállású potikat használnak, ami viszont a passzív hangszedőkhöz nem jó, mert csökkenti az jelszintet és tompítja a magastartományt.
Esetleg beszerelhetsz még egy potit külön a passzívnak, de akkor meg csak magában tudod használni, ha átkapcsolod úgy, hogy valamelyik aktívval együtt szóljon, ugyanez a fenti probléma jön elő.
Esetleg hozzáadhatsz egy EMG-PA2 kapcsolót, ami tartalmaz egy aktív előerősítő és impedanciaillesztő áramkört, ezzel már tudod használni együtt az aktívokkal.
De ez még dob rajta legalább 10e Ft-ot.
Köszi a választ.
Én úgy tudtam, hogy a passzívban több a tekercs ezért nagyobb a jele, mint egy aktívak. Biztos hogy kéne még erősítsen rajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!