Miért baj ha magyar létemre szeretem a "cigány zenét"?
A páromnak nem tetszik h,én szeretem . .
Rendes család,dolgoznak és ráadásul jól élnek.Kislány korom óta barátok vagyunk.
Sokszor áthivnak szórakozni és jókat táncolunk.és sokkal job mint az ő sznob barátaival.
De a párom állandóan felakad ebben.
Miért ilyen,hogyan tudnám ezt vele megértetni?őket sokkal régebb óta ismerem mint őt.
Én nem tudnék tőle ilyesmit kérni.
24N
Elnézést.
Barátnőmékhez járok és ők romák.Elírtam.bocsiiii :(
Egyáltalán nem baj, sőt! Viszont a kérdésed egy picit ennél bonyolultabb talán.
Ha jól értem, akkor vagy Te, aki nem vagy cigány, illetve a barátnőd, aki cigány és együtt szerettek a cigány zenére táncolni. Baj ez? Nyilvánvalóan nem. Ha csak a zenei ízlésről lenne szó, akkor azt gondolom , hogy ebben aztán senki semmilyen kivetnivalót nem találhat, hiszen mindenkinek más az ízlése zenei téren is. Van aki a metált utálja, van akinek az elektronikus zenéktől van kiütése, sokaknak meg a klasszikus zene unalmas, akkor is, ha a kínai csoporttársukkal, vagy az albán kollégájukkal hallgatják.
Az egy teljesen másik vetület, hogy a cigányokkal szemben millió sztereotípia él, sokan azt gondolják, hogy a cigányok kizárólag cigány zenét hallgatnak (miközben cigány zene is ezerféle van és a legtöbb cigány egyáltalán nem szereti az összeset, sőt!). Valahogy a cigányokról alkotott negatív kép remekül párosul az egyébként is megvetett cigány zenei stílussal. (Most az nem tartozik ide, hogy általánosságban mennyi alapja van ezeknek az előítéleteknek.)
A barátodnak vélhetően csak részben a cigány zenével van problémája, de talán épp a zene utálatával fejezi ki azt, hogy nem érzi magát jól abban a körben, amiben Te jól érzed magad a barátnőddel. Talán az is egy fura helyzet számára, hogy Te szereted a barátnőd, de ő esetleg a cigányokat úgy általában nem.
(29F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!